RETSEPT: magusalt hõrk ja maitsev — grillitud mais
Vaja läheb:
1 teelusikatäis tšillipulbrit
näpuotsatäis kuivatatud oreganot, cayenne’i pipart ja küüslaugupulbrit
teelusikatäis röstitud sibulahelbeid
maitsestamiseks natuke ka soola ja pipart
pool pakki võid (lase toas seista, et see pehmeks muutuks)
6 kooritud ja puhastatud maisitõlvikut
Kuidas valmistada?
1. Soojenda grill. Jälgi, et kuumus liiga kõrgeks ei tõuseks!
2. Sega keskmises kausis kokku tšillipulber, oregano, sibulahelbed, cayenne’i pipar, küüslaugupulber, sool ja pipar. Pane hulka ka või ning sega lusikaga kõik ühtlaseks massiks. Määri kõik maisitõlvikud seguga kokku ning aseta need fooliumitükkidele. Fooliumitükid peaksid olema nii suured, et sa saad maisi sinna sisse mässida ja otsad ilusti kinni keerata.
3. Aseta fooliumisse mässitud tõlvikud eelsoojendatud grillile ning lase neil 20-30 minutit küpseda. Keera aeg-ajalt! Kui kahvliga katsudes on tõlvik pehme, siis on ta ka valmis.
Head isu!