Minu piinlikumaid restoranis käike oli umbes kaks aastat tagasi Soomes. Läksime kaunil suveõhtul seltskonnaga ühel jõel asuvasse paadirestorani, nime kahjuks ei mäleta.

Koht oli tore ja viisakas, tellimust tuldi ka kiiresti vastu võtma. Mõtlesin toitudest proovida midagi erilist, mitte tavapärast Caesari salatit või praadi. Nii ma siis tellisin roa, mille nimi oli selline fancy ja tekitas põnevust, soomekeelsest roa kirjeldusest ma nagunii aru ei saanud.

Kui minu hõrgutis lauda toodi, siis selgus, et oh üllatust, tegemist oli küpsetatud tigudega ja kõigele lisaks need hulpisid sulavõi sees. Kuigi sulavõi kui selline mul automaatselt iivelduse tekitas, siis otsustasin ikkagi tigusid proovida. Ühe teokese suhu pannes teo maitse kõige hullem ei tundunudki, aga ma ei suutnud seda kuidagi alla neelata, selline nätske plönn oli suus. Niisiis otsustasin tualetti minna, aga lauast püsti tõusmisel ja kogemata komistades mu tigude roog laualt maha kuidagi lendas. Oli küll täiega piinlik teiste ees, kuid vähemalt ma ei pidanud seda toitu lõpuni sööma.