See halenaljakas juhtum leidis aset ühes Riia mainekas hotellis, kus me kolleegidega peale pikka väsitavat tööpäeva peatusime. Piinilikusse olukorda sattus meid restoranis õhtusöögil teenindav kelnernineiu.

Kolleeg, kes seda restorani oli varem korduvalt aastate jooksul kasutanud, tellis endale kindla valikuna toorsalati kanalihaga. Üsna levinud variant, kus salatipadjal soojad kanatükid ja kolleeg oli seda selles restoranis tihti söönud. Toit toodi lauale, vein valati klaasidesse ja õhtusöök võis alata. Kõik tundus suurepärane! Poole söömise pealt avastas kolleeg peaaegu hammast murdes, et salatis olev kanaliha on koos kondiga! Hämmastus oli suur ja kuna selline eksimus ei mahtunud kolleegi hinge, palus ta teenindajalt selgitust. Kuna neiukene ei osanud selgitust anda, paluti tal kokalt asja uurida, Neiuke tuli köögist tagasi käes taldrik kanatükiga ja selgitas, et kokk ei nõustu ise saali tulema, kuid näete ta kasutab selliseid kondiga tükke. Kolleegi väitele, et kunagi varem aastate jooksul ei ole konti salati sees olnud, vastas selleks hetkeks äärimiselt närvis olev neiu: "See pole see kana!"

No me tõesti loodame, et see pole see SAMA kana, mida aastate jooksul siis vaikselt tükeldatud oli. Me ei suutnud äkilist naerupahvakut tagasi hoida.

Pärast kolleeg rahustas pisarateni ehmunud piigat, Saime ju aru, et asi polnud temas ja vingerpussi mängis ka keelebarjäär. Meie aga saime vabandusena juustuvaliku murakamoosiga