1. Räägi oma tunnetest

Räägi oma kallima, oma lähedaste sõprade või oma psühholoogiga. Vahel võib tekkida tunne, et sa ei taha, et inimesed teaksid, kui õnnetu sa tegelikult oled — sellisest olukorrast tuleb end välja raputada ning süda avada. Vastasel juhul jääd oma kurbusega üksi ja asi võib ainult hullemaks minna.

2. Otsi professionaalset abi

Selles ei ole mitte midagi häbiväärset! Nii nagu käekellad, võivad ka inimesed vahel rikki minna. Ja parandamiseks on vaja professionaali abi. See ei tähenda, et esimese asjana kohe mingid rohud välja kirjutatakse. Ka targema inimesega rääkimine võib su elusse selguse tuua.

3. Keskendu tööle

Tööl tegutsemine aitab. Olgu su tööks mistahes — see viib mõtted mujale.

4. Kirjuta!

Kirjuta omaette või avalikult. Kirjuta endast kõik välja, sest see aitab. Vahet ei ole, kas pead päevikut, blogi või avad lihtsalt arvutis märkmete tegemiseks mõeldud programmi ning paned sinna kõik kirja.

5. Joonista

Pintsliga värvi paberile kandmine mõjub tõelise teraapiana. Ka nende jaoks, kes üldse maalida või joonistada ei oska.

6. Mine tee pikemaid jalutuskäike

Või veel parem — hakka regulaarselt trennis käima. Sport on suureks abiks oma valu või kurbuse väljaelamisel. Väsita end, et saaksid paremini magada.

7. Lahku kodust isegi siis, kui sul pole põhjust minemiseks

Nelja seina vahel istudes võid lausa hulluks minna. Eriti kui sind painab kurbus. Sellisel juhul võid paratamatult kas liiga tihti oma veinipokaali täita või külmkapist jäätise järgi haarata. Lahku, mine jaluta või saa sõpradega kokku.

8. Laula

Olgu sul kaunis lauluhääl või tõeline kassikoori solisti oma, sel pole tähtsust. Nii nagu sport või jalutuskäigud, aitab laulmine sul endast kõik halva välja saada. Laula nii kõvasti, kui kopsud kannatavad!

Allikas: The Frisky