Valime ilusad keskmised või natuke väiksemad kurgid. Hoiame eelnevalt pestud kurke umbes 2 h külmas vees. Eemaldame kurkidel enne purki panemist otsad. Purgid puhtad ja steriliseeritud.

Veel läheb vaja (purk 2l)

Punane paprika (1 või 1,5 pikuti lõigatud)
Vürts (4-5 tera)
Tsillipipar (paar viilu sõltub maitsest)
Tilli õisikud ( ilus õisik seemnetega)
Kirsilehed 2-3
Mustsõstralehed 2-3
Küüslauk 4-5 küünt (keskmised)

Paneme purgi põhja maitseained siis kurgid ja paprikaviilud. Võtame kastruli ja paneme tavalise vee sinna ja laseme keema, siis valame kuuma vee kurkidele ja hoiame 15-20 min. Valame kurkidelt ära potti tagasi ja uuesti keema ja veel 15- 20 min. Võiks vee äravalamisel kasutada sõela siis saab põgeneda püüdvad maitseained tagasi purki suunata.

Saadud vett kasutame marinaadi tegemiseks

1,5 l vett
4 tl soola( jämedat)
8 tl suhkrut
1 tl sidrunhapet (soovitan proovida, vajadusel natuke lisada, alati ei pruugi olla piisav)

Soovitan lisada vastavalt maitsele ka valgeveiniäädikat

Nüüd võib ka purki panna sinepiseemneid 1tl ja siis peale marinaad. Sulgeda purgid hermeetiliselt.

Head katsetamis!