Saadan teile oma kurkide hoidistamise retsepti. Olen niimoodi kurke hoidistanud üle 50! aasta, seepärast julgen seda moodust teistega jagada.

Kurke hoian mõni tund külmas vees. Pesen purgid, varem kuumutasin puhtaid purke praeahjus 15-20 min, enam seda ei tee, kuna hakkasin purke pesema Fairyga. Nüüd võtan kolm kaussi, kuhu panen ühte pestud kurgid, teise mustsõstralehed, kolmandasse tillivarred ja -õisikud, mis on parajateks juppideks lõigatud. Kõik valan üle keeva veega. Arvestan 1-liitrise purgiga, kui purgid on väiksemd, siis vähendan vastavalt maitseainete kogust. !-liitrisse purki panen põhja 1sl. 30% äädikat, 1sl. soola, 2-3sl. suhkrut, lõigutud küüslauguküüs ja pool tl. sinepiseemneid, paar-kolm mustsõstra lehte ja mõni tillivars ja õisik. Nüüd laon purgid pikuti kurke täis, peale panen veel paar mustsõstralehte ja kui kõik purgid on täidetud, valan purkidesse keeva vee. Kaaned on keenud 10-15 min, nüüd võtan need kuumast veest ja keeran kaaned kinni ja panen purgid kummuli puhtale käterätikule. Jahtunult panen purkidele etiketid ja viin keldrisse. Need kurgid säilivad hästi ja on nagu värskehapukurgid. Senini on need kurgid saanud nii omadelt kui võõrastelt ainult kiidusõnu. Ja teha on neid imelihtne, ei võta kaua aega.

Retsept:

1-liitrise purgi kohta võtta:
1sl.soola. 1sl.30% äädikat
2-3 sl.suhkrut
0,5tl sinepiseemneid
mõni mustsõstraleht ja tillivars ning õisik
küüslauguküüs (kellele küüslaugumaitse pole meelepärane, võib selle vabalt ära jätta.)

Loodan,et need kurgid toovad teilegi rõõmu.