1. Naistele meeldib draama ja nad tahavad aeg ajalt särtsu ning tuld. Seega üritavadki nad sind endast välja ajada.

Ma saan aru, et vahepeal on vaja ka parimas suhtes õhku pingetest puhastada, aga kui sa ikka oled suhtes, kus on vaja “särtsu ja tuld” tekitada kunstlikult forsseeritud draamaga, siis on sul suuremad probleemid kui “särtsu ja tule” puudumine. Lisaks aitab selline väide — eriti kui see tuleb naisteajakirjast — kaasa stereotüübile, et kõik lähisuhtevägivalla ohvrid on ise süüdi, et peksa saavad. Nii et selliseid väiteid levitada isegi meelelahutuslikus vormis on vaat et kuritegelik.

2. Ei, su kallimale ei meeldi su parim sõber. Ta ei hakka kunagi talle meeldima. Võid üritamise lõpetada.

Ütle mulle, kes on su sõbrad ja ma ütlen sulle, kes oled sa ise. Kui sulle ei meeldi su mehe sõbrad, siis järelikult ei meeldi sulle su mees. Selge, eks sõpruskonnas võib ikka olla mõni tüüp, kelle naljad on tüütud ja mõni tüüp, kellele ei meeldi sina ja kes arvab, et parem, kui te üldse lahus oleksite (ning püüab seda sobival hetkel ehk su kutile meelde tuletada). Aga üldiselt siiski ümbritsevad inimesed end endasarnaste inimestega ja kui sulle ei meeldi su mehe parim sõber, oled sa vales suhtes.

3. Küll aga meeldivad naistele need sõbrad, kes linnast väljas elavad. Peaasi, et nad ainult eemale jääksid.

Siinkohal ma muide mõtlesin, et äkki see lause lõppeb sellega, et kui elavad linnast väljas, on vähemalt kuhugi sauna ja tšillima suvel sõita, kui oma suvila puudub — sest see oleks olnud loogilisem. Miks tahab see kujuteldav naine oma meest tema sõpradest isoleerida? Teate, kes veel püüavad oma partnereid nende sõpradest isoleerida? Vägivallatsejad. Jah, just, needsamad tüübid, kes “somnambulismihoogude” ajal sind vaeseomaks peksavad.

4. Kritiseerid naise peret? Tema jaoks tähendab see tüli alustamist.

See on väide, millega saab enam-vähem nõus olla. Mööndustega. On selge, et perekonna kritiseerimine on potentsiaalselt väga ohtlik teema. Sina võid oma perekonda kritiseerida, eemalseisjad aga üldiselt ei tohi. Miks? Sest nad ei tea pooli juppegi. Sina näed asju koos armastusega, mitte ainult seda üht tüli, mis sul õega raha pärast on. Eemalseisja näeb ainult seda tüli ja igasugune kriitika on järelikult üsna mööda. Muide, sama kehtib vastupidi — kui ikka su arvamust ei küsita, siis ei ole tarvis minna mehe perekonna kallale hambaid teritama, ükskõik kui väga sulle ta lehma lellepoeg ka pinda ei käiks.

5. Naistele meeldivad romantilised komöödiad. Ja mis siis?!

Nojah. Ja mis siis? Mõnele naisele meeldivad fantasy ja scifi JA romantilised komöödiad. Mõnele mehele meeldivad ka romantilised komöödiad. Ja mis siis?

6. Talle ei meeldi su ema. Punkt!

Ma oskan lennata. Punkt! Ah, mis? Ahsoo, ma arvasin, et me deklareerime siin asju, mis ei ole tõsi.

7. Ta ei unista suure kiviga sõrmusest. Ta lihtsalt soovib, et sa ta kätt paluksid.

Mõned naised tahavad suure kiviga sõrmust, mõnele piisab rõngikust sõrme ümber, mõni ei taha üldse abielluda ega kihluda.

8. Annad talle midagi naljaga mõista? Ta saab pahaseks ja läheb diivanile magama.

No kui üldse, siis stereotüüpide kohaselt saadetakse ju mees diivanile magama? Aga üldiselt — nojah, halvad naljad võivad teinekord haiget teha küll. Aga elementaarse emotsionaalse intelligentsusega inimene (nii mees kui naine) suudab üldiselt oma emotsioone väljendada ka muudmoodi, kui vaikides diivanile kobides.

9. Ignoreerid oma kallimat, kuna su lemmikseriaal mängib? Ta solvub.

Lahendus: vaadake sarju koos.
Boonus: sul on alati keegi, kellegagi arutada, millal see talv siis ükskord Game of Thronesis pärale jõuab.

10. Oled tööl ja sul pole aega rääkida? See on arusaadav. Oled sõpradega väljas ja sul pole aega rääkida? See on juba kahtlane.

Aga kui su mees on sõpradega väljas, miks sa teda segama pead? Saate ju pärast ka rääkida. Samas, kui midagi kiiret, siis on muid variante kontakteerumiseks, kui ta juhuslikult baarilärmis telefoni ei kuule. Saada sõnum näiteks?

11. Viie minutiga on võimatu valmis saada. Ära kiirusta tagant!

On võimalik küll valmis saada. Aga see polegi point. Kui kummalgi teist on kalduvus pidevalt hilineda, siis on tagantkiirustamine õigustatud.

12. Kohtingud on kohustuslikud. Ka siis, kui olete juba mitu aastat koos olnud. Vii oma kallim välja!

Sellega võib ka peaaegu et nõustuda, sest igas suhtes on vaja aega, mis on vaid teile kahele ning kohtingud on selleks ideaalsed. Saate rutiinist välja, saate nautida, et teid teenindatakse ja üksteisele üle küünalde silma vaadata… ja uuesti armuda.

13. Naised ja mehed ei ole kunagi reeglite suhtes võrdsed. Kui talle miski ei meeldi, siis magad diivanil.

Ma olen olnud kaks korda abielus ja kolmes pikas suhtes, kuid pole mul kordagi tulnud ette, et mees diivanile kobiks. Küll olen aastaid tagasi ise suures vihas teises toas maganud, aga see pole muidugi point praegu. Point on, et esiteks on “suhtereeglid” üldse väga kahtlane kontseptsioon, aga sisuliselt, jah, suhtes on võrdsed partnerid.

14. Sellist asja nagu “liiga palju kingi” ei ole olemas. Saa sellest juba lõpuks ometi aru!

Või siis minu puhul: pole olemas sellist asja nagu liiga palju käekotte ja raamatuid.

15. Oma peas on naised tõelised kuningannad. Pane siis teda vahel end ka niimoodi tundma. Sa saad parima kallima tiitli!

Absoluutselt! Sellele väitele võin ma kahe käega alla kirjutada.

Dagmar Lamp ehk Daki on blogija (daki.tahvel.info), sotsiaalmeedia ekspert ja (aja)kirjanik. Tema kodus kasvavad 3aastane tütar ja kolm kassi. Daki targutab Delfis üle nädala kolmapäeviti.