1. Enne kui üldse riietusele mõtlema hakkad, mõtle ka sellele, et see mida sa sööd, annab su kehale soojust. Riided hoiavad seda soojust aga keha ligi. Seega pista endale kindlasti midagi põske enne, kui pikemaks ajaks külmakraadide kätte lõbutsema lähed.

2. Eelista pigem kihiliselt riietumist kui ühe paksu vammuse selga tõmbamist.

3. Alumine kiht — parimaks variandiks on loomulikult soe ja pikk pesu. Puuvillane materjal on naha vastas pehme, villane kiht hoiab sooja. Sellest tasub ka sokkide jalga panemisel lähtuda.

4. Keskmine kiht — et oleks soe ja palav ei hakkaks, võiksid eelistada villast kampsunit. Pükste puhul jälgi, et need liiga kitsalt ümber ei oleks. Vöö asemel eelista trakse — nii lased õhul ringi käia.

5. Välimine kiht — eesmärk on kaitsta nii tuule, vihma kui ka lume eest. Parimaks variandiks on jope, mis on piisavalt pikk, et ka tagumik kaetud saaks. Nii on kõik ilusti soojas!

6. Kinnaste puhul on kõige paremaks variandiks vanaema poolt armastusega kootud villased käpikud, mis sõrmed ühes soojas toas hoiavad.

7. Selleks, et nohu ja köha ligi ei pääseks, tuleks oma varbad soojas hoida. Seepärast tasub ka investeerida korralikesse talvesaabastesse, mis mitu hooaega ilusti vastu peavad.

8. Joo vett! Vesi on suurepärane kehasoojuse hoidja. Mida rohkem jood, seda lihtsam sul soojust säilitada on. Hoia end niisutatuna.

Allikad: The Week, Care2

Jaga
Kommentaarid