Panime kirja mõned olulisimad turvasoovitused, millest juhindudes veedad pühad kindla peale rahuliku südamega.

  • Pühadeaegse kodu kaunistamisel pööra tähelepanu tuleohutusele. Arvesta nii lahtise tule kui ka elektriliste seadmetega, mis võivad kergesti süttida. Enim põhjustavad tulekahjusid küünlad: kasuta mittesüttivast materjalist küünlaalust ning veendu, et küünla läheduses poleks süttivaid esemeid või kangaid. Seda tasub õpetada ka lastele.
  • Söögitegemisel ära jäta kööki järelevalveta. Pannil või potis olnud rasv võib süttida, samamoodi kujutab endast ohtu töötavale gaasipliidile kukkunud käterätik või pajalapp. Maitsvaima tulemuse ja tuleohutuse mõttes hoia valmival toidul alati silma peal.

  • Hoia tulekustutusvahendid alati käepärast. Kunagi ei tea, millal neid võib vaja minna. Õnnetusi ikka juhtub, aga kui hoiad tulekustutusteki ja tulekustuti lähedal, on kahjud minimaalsed. Kodus peab tingimata olema ka suitsuandur, mis võib tulekahju korral päästa teie ja lähedaste elu.
  • Suurimaks ohuallikaks on aastavahetuse ilutulestik. Enne kasutamist loe alati hoolikalt läbi kasutusjuhend - fikseeri ilutulestik enne põlema panemist. Fikseerimata ilutulestik võib põledes paigast liikuda ja ohtliku olukorra tekitada. Et mitte seada ohtu end ja teisi, ära luba alkoholi tarbinud inimesel ilutulestikku käsitseda. Tasub meeles pidada, et ilutulestik teeb koduloomad ärevaks, hoidke kodus kardinad ees.
  • Ruumist lahkudes kustuta kõik küünlad ja elektrikaunistused. Eriti ettevaatlik peab olema jõulupuuga, kuivanud kuusk süttib sekunditega.
  • Jõuluoste tegema minnes ole liikluses tähelepanelik. Jalakäijana arvesta samuti ilmastikuolude ja autojuhtidega: kanna helkurit ja ära jookse sõiduteele. Autoga liikudes varu piisavalt aega ja arvesta teiste liiklejatega: vali ilmastikuoludele sobiv sõidukiirus, hoia pikivahet, väldi järske manöövreid ja äkkpidurdamist. Lumistes oludes autot parkides arvesta jalakäijatega, et neile jääks piisavalt ruumi liikuda. Samuti ära unusta tasulisel parkimisalal parkimise eest tasuda. Loe, kuidas saab seda mugavalt teha, siit.
  • Pühade ajal kodust pikemalt eemal viibides tasub meeles pidada, et varastel ei ole pühi. Nende jaoks on valveta jäetud kodu lihtne saak. Seega jõuluks ja aastavahetuseks maakoju minnes tasub kodust lahkudes alati valve peale panna. Pikemaks ajaks reisile minnes teavita kodust lahkumisest naabreid ja palu neil või lähedastel Sinu postkasti tühjendada, aeg-ajalt lund rookida ja üleüldiselt kodul silm peal hoida. Saad ka ise üpris lihtsate vahenditega oma kodus toimuvat jälgida, kasutades G4S Koduvalve Pluss lahendust. Lahenduse üheks eeliseks on kaameraga liikumisandurid, mis vajadusel saadavad pildi kodust toimuvast arvutisse või nutiseadmesse. Aga sellel on ka muid eeliseid, millest saad täpsemalt lugeda siit.