Meile kirjutas lugeja, kes on mures oma sõbranna pärast. Nimelt sai ta juhuslikult, ühise tuttava kaudu teada, et ta sõbranna uue mehe eks pidas praktiliselt meest üleval ja et tüüp polegi kunagi päriselt iseseisev olnud, vaid armastab naiste kulul mugavat elu elada.

Kirjutan, sest olen mures oma hea sõbranna pärast. Ta tutvus paar nädalat tagasi ühe mehega ja mees kolis peaaegu kohe tema juurde sisse. Mul tekkisid kohe kahtlused, et siin pole kõik päris puhas ja peagi sain ühise tuttava käest oma kahtlustele ka kinnitust. Nimelt olevat ta oma eelmise naise juures elanud kaks aastat, rääkides kogu aeg sellist juttu, kuidas tal on hingeliselt raske aeg ja seetõttu ei saa ta praegu tööl käia. Kui ta eksil üle viskas, siis leidiski see mees järgmiseks ohvriks mu sõbranna. Kui püüdsin ääri-veeri oma sõbrannale sellest rääkida, sai ta mu peale vihaseks ja hakkas oma uut meest kaitsma ja tema hingehädasid põhjendama. Mina olevat lihtsalt kade. Ma ei tea, mida teha, sest ma ei taha, et sõbranna jälle haiget saaks - ta on juba piisavalt haiget saanud. Aga ma ei taha temaga ka suhteid rikkuda. Olen ka varem oma sõbrannadega sarnastes situatsioonides olnud, kus käed on kui seotud: kui hoiatad, saad sõimata, sest sa peaksid ju sõbranna õnnele kaasa elama, aga kui ei hoiata, siis oled pärast seda, kui see suhe suure hooga karile sõidab, süüdi jällegi sina - miks sa ei hoiatanud, kui teadsid selle uue mehe kohta midagi kahtlast?!

See on tõepoolest keeruline olukord. Kas äkki oskab mõni lugeja pakkuda lahendust, kuidas sellises olukorras käituda? Või polegi muud varianti, kui pista pea liiva alla, ise väga hästi teades, et peagi saabub paratamatu katastroof?