Kas mõni neist postitustest kõlab tuttavalt?

1. “Emakakael 8 sentimeetrit avanenud — nüüd on küll vist aeg!”

Emapostitused algavad enne, kui laps üldse sündidagi jõuab. Saame aru, et see on sinu jaoks oluline, aga me ei taha sinu emakast midagi teada!

2. “Anni ütleb “emme” asemel “amme”, see on lihtsalt nii superarmas!”

Loomulikult tundub sinu jaoks kõik, mis su lapse suust tuleb, parim asi, mida keegi kunagi öelnud on. Aga uskuge meid, sinu sõprade lemmikkoomik pole kindlasti sinu beebi.

3. “Appi, kas keegi on varem sellist allergiat näinud?”

Muidugi on värskel emal ahvatlus kohe selline postitus teha, kui beebi tervisega seoses mingi küsimus tekib, aga ilmselt ei taha enamik su sõpru seda pilti näha. Küsi nõu parem arstilt, mitte sõpradelt, kes “Google’i meditsiinikoolis” käivad.

4. “Andreas kakas esimest korda potti!”

Esimene reegel oma Facebooki sõprade säilitamiseks: ära jaga oma lapse esimest potilkäiku oma sõpradega. Piisab, kui su pere sellest teab.

5. “Õpetaja ütles, et Joonas oskab oma lasteaias kõige paremini lugeda.”

Me teame, et su laps on hämmastavalt tark, aga äkki ootad nende teadetega vähemalt niikaua kui su laps läheb kooli ja hakkab hindeid saama.

6. “Ma pole ealeski nii väsinud olnud — laste kasvatamine on raske töö.”

Kindlasti on see tõsi, aga tead, teised on ka väsinud. Näiteks tudengid, karjäärinaised ja paljud teised, kellel on tihe ja nõudlik päevakava.

7. “Uksi paugutav pubekas, pidevalt asju maha unustav algkoolilaps, beebi, kes lihtsalt keeldub magamast — vahet pole, ikkagi on emaks olemine parim asi maailmas!”

Naine, vala endale klaas veini ja nuta üks hea peatäis — sa ei pea alati rõõmus ja rõõsa olema.

8. “Su lapsed vajavad sind ennast, mitte asju, mida sa neile ostad.”

Tore on, aga on päris kindel, et su sõbrad on ennegi selliseid lauseid kuulnud. Hea, et sa nii mõtled, aga sa ei pea kõiki neid häid mõtteid tingimata jagama.

9. “Maailm on ikka täitsa pöörane — ma olen nii õnnelik, et mul on vähemalt mu lapsed.”

See on sinu reaktsioon järjekordse põrutava uudise peale? Mis sinu lapsed siia puutuvad?

10. “Emaks olemine on parim asi maailmas — ma ei vahetaks seda ka kogu maailma rikkuse vastu.”

See on hea, et sa nii tunned. Aga selle asemel, et istuda arvutis ja neid suurepäraseid lauseid genereerida, mine ja näita oma lastele, kui õnnelik sa nende pärast oled.