27.01.2019, 11:00
RETSEPT | Täna tähistatakse šokolaadikoogipäeva! Hea põhjus valmistada üks kiiresti valmiv hõrk magustoit
FOTO:
Ei jaksa nende šokolaadikookidega jännata, kuigi kogu perele nii väga maitseb? Naistekal on teile lollikindel retsept.
- 2 klaasi jahu
- 2 klaasi valget suhkrut
- 3/4 klaasi magustamata kakaod
- 2 tl soodat
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1/2 tl soola
- 2 muna
- 1 klaas jahutatud keskmise kangusega presskannu- või filtrikohvi
- 1 klaas piima
- 1/2 klaasi taimeõli
- 2 tl äädikat
Sega suures kausis kokku jahu, suhkur, kakao, sooda, küpsetuspulber ja sool. Kui need on korralikult segunenud, tee segu keskele auk ja lisa munad, kohv, piim, õli ja äädikas. Klopi kõik korralikult läbi ja vala taigen või ja jahuga ette valmistatud koogivormi.
Küpseta 175 kraadi juures 35-40 minutit.
Enne söömist lase jahtuda. Soovi korral võib kaunistada koogi kas šokolaadi- või mõne muu kreemi ja marjadega või lihtsalt tuhksuhkruga.
Jätku kooki!