“Meil on sõna armastus devalveerunud,” rääkis Mihkel Oviir paneeldiskussioonis alapealkirjaga “Miks Eesti naine ei tea, et mees temast hoolib?”. “Ilmselt ei ole teist mõistet, mida on nii mitmetähenduslikult kasutatud. Ma armastan hommikul magada, ma armastan kaerahelbeputru. Armastusel on alaliigid: armastus naise vastu, laste vastu, armastus lastelaste vastu. Need on erinevad. Mille poolest armastus naise vastu erineb teistest armastuse objektidest? Me peame sellele küsimusele enda jaoks vastama.”

“Mina olin kahe aastane, kui isa ja ema viidi Siberisse,” jätkas Mihkel Oviir. “Sellist puhast pereelu, kus on isa-ema ja lapsed, on meie põlvkond vähe tunnetanud. See on avaldanud olulist mõju ka järgnevatele põlvkondadele. Naine peab tunnetama, et mees teda armastab. Õige. Siit jõuame soorollide juurde, mille järgi mees avaldab armastust. Tegelikult võiks naine palju rohkem armastust avaldada. Ühiskondlik arusaam on, et mees on aktiivne pool ja naine passiivne pool, kuid uskuge mind, väga paljud mehed ootavad vastupidist. Samas: ma olen väga õnnelik, et Siiri ei pane mind peenraid rohima.”

“Maailmas on ilmunud väga palju armastusraamatuid,” sõnas Siiri Oviir. “Paljud loodavad armastuses lilleaeda. Ei ole lilleaed. On muidugi lilled ka. Me räägime perest, peresuhtest. Me oleme Mihkliga koos elanud rohkem aega kui eraldi. Me oleme selle elu koos loonud. Mulle meeldib, et ma saan oma mehe peale toetuda. Mulle meeldib, et minu mees on minust targem. Mitte et mina panen vaod paika, vaid vahel mees sätib need paika. Me ei taha meestelt mitte ainult lilli ja käe hoidmist, vaid et nad oleks toeks.”

Paneeldiskussiooni, kus osalesid ka EELK peapiiskop Urmas Viilma oma naise Eglega, lõpetas konverentsi moderaator Hannes Hermaküla küsimusega naisosalejatele: “Kas on vahel tunne, et appi, mu mees armastab mind?” Siiri Oviiri vastus oli Naisteka lemmik: “Mulle meeldib, et nüüd, kui oleme kodused, on ta hakanud mulle laulma sama laulu, mida laulsime siis, kui meil lapsed sündisid ja mis kõlab umbes nii — “mõmmadi-mõmmadi-mõmmadi!”