1. Hoia oma rohelistel lehtköögiviljadel silm peal

Need on kõige õrnemad toiduasjad su külmkapis ja lähevad väga ruttu käest ära — paljud perenaised on tunnistanud, et neid viskavad nad kõige tihemini ära. Nii et ära osta neid kunagi liiga palju ja kasuta kohe ära.

2. Planeeri oma menüüd

See on äärmiselt oluline, et kui sa käid nädalavahetuseti poes, et varuda valmis terve nädala toit, siis sa teaksid täpselt, mida ja kui palju sul on vaja. Kirjuta nädala menüü üles ja võta poodi kaasa — nii saad jälgida ka seda, et su varutav toit püsiks õige kuupäevani värske.

3. Kasuta ka ülejäägid ära

Siin on tohutult võimalusi, näiteks brokkoli varred kõlbavad täiesti süüa: kasuta neid salatites, hautistes ja mujal (liiga jämedad varred ei pruugi nii head olla, sest nad puituvad), kartulikoortest saab ahjus mõnusa snäki küpsetada, kuivanud leiva saab kuubikuteks lõigata ja kuivatada — alati enne, kui midagi prügikasti viskad, siis mõtle kõigepealt (või guugelda), kuidas saaksid seda hoopis ära kasutada.

4. Kasuta külmkapi võimalusi

Kui sa oled ostnud liiga palju banaane ja nad hakkavad juba liiga pruuniks tõmbuma ja keegi neid süüa ka ei taha, siis pista nad sügavkülma — nendest saad hiljem näiteks jäätist teha. Külmkapis on homse kuupäevaga kana, aga sa kahtlustad, et sul pole sellega aega enne ülehomset tegeleda? Pane see sügavkülma ja valmista ahjukana järgmiselt nädalal.

5. Üleüldse — ära ole säilivuskuupäevade ori

Enamik toiduasjadest on ka pärast  “parim enne” kuupäeva täiesti heas korras. Usu selliseid asju otsustades oma loogikat, mitte numbreid.

6. Viska mädanenud õun minema

Üks mädanenud või hallitav õun (või kiivi või maasikas jne) nakatab ka teised ennast ümbritsevad viljad. Eemalda alati kõik riknema hakkavad viljad teiste seast.

Kõik see pole ju sugugi raske, eks ole? Alusta teadlikumat tarbimist juba täna!

Allikas: Huffington Post