Keskendusime seekord grill-lihadele ja šašlõkkidele. Arvamused erinevatest toodetest on järgmised:

Rakvere Lihakombinaat “Punases jogurtimarinaadis šašlõkk”


Liha näeb välja ilus ja taine. Marinaad on natuke terav, midagi on selles isegi lausa intensiivset. Algajal grillijal võivad tükid kergesti liiga kuivaks küpseda. Uulitsa kokk Rasmus aga suutis liha väga pehmeks ja mahlaseks jätta. Mõnele maitseb, teist jätab külmaks.

Karni "Armeenia šašlõkk"


Tunduvalt pehmem, kui eelmine liha. Samas aga jääb maitse eelmisele varju, tundub tuim ja ainuke asi, mis keele peale jääb on sool. Pakis olevad tükid ei ole ka ühtlase kvaliteediga, nii leidub seal väga taised ja ka samas superpekiseid tükke. Kellelegi väga meeldivat elamust lõppkokkuvõtteks ei jäta.

Maks ja Moorits “Värska šašlõkk”


Rasvane, aga õnneks ei ole seekord soolaga liialdatud. Liha on mahlane ja tunda on mõnusat äädikamaitset. Ostaks küll — peetakse keskmisest paremaks tooteks.

Karni “Mehiste meeste šašlõkk”


Kokk mainis, et ta olla paar päeva varem samasuguse paki endaga koju viinud ja lihaga väga rahule jäänud. Meie testijate ette jõudis aga potitäis pekist ja võrdlemisi nätsket liha. Maitse poolest piprane. Suureks lemmikuks ei osutu.

Maks ja Moorits “Tikka masala šašlõkk”


Selle liha puhul jagunes laud kaheks — oli neid, kellele meeldis väga ja neid, kes tüki pigem välja sülitaksid, kui alla neelaksid. Esimese asjana oli tunda karri maitset. Kahjuks ei olnud jällegi lihakvaliteet ühtlane — oli nii suuri pekitükke kui ka taisemat liha.

Rakvere Lihakombinaat "Rakvere šašlõkk seakaelakarbonaadist"


Väga klassikaline šašlõkimaitse. Äädikane ja ei midagi erilist. Tükid on pisut liiga pekised. Ei tekita erilisi emotsioone, mis pikalt meelde jääksid.

Tallegg “Broileri jogurtišašlõkk”


“Sööks nagu sooja keha,” kõlab üle laua. Maitsetu ja igav, õnneks on vähemalt pehme. Selle liha saaks päästa siis, kui sinna kõrvale mingi maitsev kaste teha. Üldiselt üsna mõttetu maitsega.

Niguli šašlõkk


Tükid näevad välja niivõrd pekised, et ajavad mõnel osalejal lausa maitsemissoovi ära. Teisel tuleb meelde, et 10 aastat tagasi sai kuskil Kapa-Kohila jaanipäeval umbes taolise maitsega liha süüa. “Kui ma oleks palju õlut ära joonud, siis tunduks ehk maitsev,” sõnab kolmas.

Uvic “Jogurtimarinaadis šašlõkk“ 


Näeb välja parem, kui tegelikult maitseb. Selline tunne nagu sööks kilekotti või tuhatoosis seisnud liha. Esimest korda küsitakse, et kas null punkti on ka võimalik anda. Tehislik ja nätske.

Tallegg “Ürdivõised grillsteigid”


“Esimest korda on midagi vaadata!” kiidetakse liha välimust. Maitse on aga täielik ne rõba, ne mjasa — on, aga samas ei ole ka. Tundub nagu tegemist oleks väga peene hakklihaga, mis on üheks tükiks kokku pressitud, ei tundu liha moodi olevat. Jällegi võrdlemisi maitsetu.

Maks ja Moorits “Buffalo triibuliha”


Visuaalselt ujub rasva sees, aga ometi saab palju kiita. Liha on pehme, meeldivalt vürtsikas ja mahlane — väga maitsev! Suurem osa kiidab ja on tootega väga rahul.

Nõo “Ampsik grill-liha” — VIIMANE KOHT!


Võib-olla on tõesti tegemist nii nagu pakend lubab laste suure lemmikuga, neile see maitseb. Kõik aga, kes juba 18. eluaasta ammu ületanud, tahaks tüki suust välja sülitada, mõnd ajab lausa oksele. “See lõhnab nagu märg koer. Liha on küll pehme, aga maitse on ikka jube,” kõlab üks arvamus. Järelmaitse on imelik ja tundub nagu keegi oleks hunniku kuivatatud tilli marinaadi sisse igaks juhuks raputanud.

A-Vorst “Lõunamaine grill-liha”


Mahlane, kuid kahjuks väga nätske. Meeldivalt piprane ja maitsekas, kuid kahjuks on jällegi lihakvaliteet ebaühtlane — mõned tükid on söödavad, teised aga niivõrd kelmeid täis, et tundub nagu tegemist oleks lihamaitselise nätsuga.

Rakvere lihakombinaat “Kirsi-rummimarinaadis grill-liha“ — KÕIGI LEMMIK!


Kokk ütleb lauale tuues, et liha näeb tõesti ilus välja ja kõik nõustuvad. Mahlane, isuäratav ja väga mõnusa maitsega. Kõik maitsed on omavahel tasakaalus, mitte miski ei häiri ja liha on korralik. Seda ostaksid kõik ja soovitaksid ka oma sõpradele. Võetakse juurde ja kiidetakse.

Rakvere lihakombinaat “Keefirimarinaadis grill-liha”


Kokk kiidab lihakvaliteeti, tükid on suured ja neid on mugav grillida. Siiski jääb maitses puudu millestki värskest, tundub nagu oleks kasutatud hunnikut kuivatatud vürtse, mis maitsjatele suulakke end kinni kleebivad.

Saaremaa lihatööstus “Saare särin grill-liha”


Üks poistest arvab, et lihatükid näevad välja nagu sardellid. Tundub nagu midagi sellist, mida armeenlased oma köögis teeksid. Või tegid siis, kui nad kunagi Eestisse tulid ja oma grillrestorane avama hakkasid. Maitse on seega kuidagi ajale jalgu jäänud ja midagi justkui isegi häiriks.

Linnamäe lihatööstus “1000 ja tuline grill-liha”


Kellele meeldib vürts, siis see liha on talle. Liha on maitsev ja jääb kindlasti meelde. Samas lapsed ei kiida, nende jaoks on see liiga tuline. Mõni saab pekisema tüki, teisel aga jälle täitsa taine — kui kvaliteedi saaks ühtlaseks, oleks võib-olla ehk isegi suurema osa lemmik.

Kikas “Broileri grill-liha”


Esimene kanaliha, millel maitset on. Kõige normaalsem testitud linnulihadest. Maitse on omapärane ja ei meenutagi midagi tuttavat — uus ja huvitav. Liha on pehme ja sulab suus.

Lihade hindamisele tulid appi ka startup Esensorics asutajad, kes lihad meeldivuse järgi tabelisse ritta panid: