1. Peet

Peedid sisaldavad suurel hulgal nitraati, mis nende köögiviljade teistkordse üles soojendamise ka potentsiaalselt ohtlikuks muudab. Tänu sellele ainele võib peedi keemiline koostis muutuda ja juurvili ka inimesele ohtlikuks muutuda.

2. Kana

Kas see pole mitte üks kõige levinumaid “teise päeva toite”? Järgmine kord, kui selle uuesti ahju pistad, mõtle enne järele. Kuna tegemist on väga valgurohke lihaga, siis võib ta lihtsalt sulle uuesti soojendades seedeprobleeme tekitada. Pigem söö seda külmana.

3. Kartulid

Eestlaste lemmiktoit on kindlasti kasulik ja täidab ka hästi kõhtu. Tema viga on ainult selles, et mida rohkem seda soojendada, seda vähemaks tema kasulike ainete sisaldus jääb.

4. Seened

Seeni tuleks süüa kohe pärast nende valmistamist, sest nende valgusisaldus võib lausa ühe päevaga muutuda. Tulemuseks on sama, mis kanagi puhul — seedeprobleemid.

5. Spinat

Spinat (nagu peetki) sisaldab suurel hulgal nitraati ja võib soojendades lausa vähkitekitavaks muutuda.

6. Munad

Munad võivad suure kuumuse tõttu mürgiseks muutuda. Nii ei tohiks näiteks eelmise päeva munarooga kindlasti järgmisel hommikul või lõunal süüa — nii võib talumatu kõhuvalu tekkida.

7. Seller

Nii nagu peet ja spinat, sisaldab ka seller nitraati ja seega võib see kasulik köögivili teistkordsel soojendamisel kõhuvalu tekitada. Kui oled supi sisse seda lisanud, siis tuleks ta sealt enne soojendamist välja nokkida.

8. Naeris

Ka naeris sisaldab nitraati, mis toitu üles soojendades mürgiseks muutuda võib. Seega söö seda pigem külmalt.

Millal tuleks toit ära visata?

Kõige rohkem tasub usaldada oma nina — kui tundub, et midagi ei lõhna õigesti, siis on viimane aeg asi prügikasti visata. Katsu kõik külmkappi pandud toidud vähemalt paari päeva jooksul ära süüa, nii ei lähe midagi raisku.

Allikas: Deveev