Üldmulje jääb selline, et tavapraktikas lastakse lapsed lihtsalt batuudile ja see, mida nad seal teevad, on juba nende enda mure, sest batuudil ronides kehtivad pigem džungliseadused kui ühtsed reeglid, rääkimata sellest, kui hooletud ollakse batuutide paigaldamisel.

Loe valitud kommentaare olukorra kohta batuutidega lastealadel:

  • Mulle on jäänud mulje, et selle üle, mis toimub ühel täispuhutaval batuudil, puudub täielik kontroll. Turvareeglitest ei tea keegi mitte midagi. Mingi järelevaataja võiks seal sees ikka olla. Lapsi on batuudil korraga liiga palju, kusjuures pisikesed ja suuremad läbisegi. Ehkki see ongi möllukohaks mõeldud, tuleks sealt enda ja teiste tervisele ohtlikult käituvad lapsed siiski eemaldada. Nägin, kuidas ühed eriti suured mürgeldised hüppasid pea ees ja tegid kaelamurdvaid saltosid. Üks neist tegigi sedasi oma seljale liiga. Ainult aja küsimus, millal keegi sedasi käitudes tõsise selgroovigastuse saab.
  • Minu poeg oli 3-4 aastane, kui hüppas ka ühel üritusel suurel kindluse tüüpi batuudil. Ühe hüppe tagajärjel maandus ta kõhuli, sealjuures jäi kõht kahe madratsipadjakese vahekohta, nii et selg läks nõgusaks. Poiss karjus nagu ratta peal. Õnneks olin sealsamas ja jälginud iga tema liigutust, sain koheselt ta sealt ära tuua. Laps aga ei võtnud päris mitu minutit jalgu alla, ainult karjus…lõpuks võttis jalad alla. Hiljem paari kuu jooksul kaebas aeg-ajalt seljavalu üle. Pöördusime ka murega arsti poole, kuid õnneks ei olnud midagi hullu, aeg parandas haavad.
  • Olen näinud peal, kuidas 2013. aastal ühe jalgpalliklubi jõulupeol suur batuut ümber lendas koos umbes 30-40 pätakaga. Ilmselgelt oleks pidanud keegi reguleerima seda, kuidas ja paljukesi lapsed sinna peale läksid — batuut vajus pikali just seetõttu, et ühel serval oli liiga palju põngerjaid. Õnneks keegi väga viga ei saanud, minu mäletamist mööda ainult sinikad-marrastused ja üks katkine käeluu.
  • Ühel üritusel mõned aastad tagasi läks suur batuut tuulega tagurpidi. Osa lapsi kukkus maha ja osa jäi sinna alla lõksu. Minu kahest lapsest üks kukkus maha enne kui batuut päris ümber läks, ning pääses põrutusega ja sinikatega. Väiksem laps jäi aga batuudi alla lõksu ja pidin teda koos batuudivalvuritega otsima ja välja päästma. Viga ta ei saanud ja pääses vaid suure ehmatusega. Õnneks olin ise samal ajal kõrval ja reageerisin kiiresti, aga see oli tegelikult paras šokk, jalad värisesid veel tükk aega.
  • Tartu lennupäevadel samuti üks batuut läks järsku tühjaks ja lapsed jäid sinna alla kinni. Õnneks oli see väiksemat sorti batuut ja emad, kes olid eemale jäätist läinud ostma, said ikka oma lapsed kätte. Kõrval oli küll kolm töötajat, aga nemad ei pilgutanud silmagi, arutasid vaid, et ju siis vool kadus ära, kuna kaks batuuti olid kõrvuti pandud ühte vooluvõrku vms, aga see selleks. Kuna tegu oli noortega, siis ei olnudki nad sinna pandud lapsi valvama. Ikka iga vanem on vastutav ennekõike! Minu laps hakkas just peale minema, õnneks vaid ehmatas, siiamaani küsib iga kord, et ega batuut tühjaks ei lähe, kui luban tal hüppama minna. Alati on hirm suur olnud ja jälgin igat tema liigutust seal peal. Ei saa aru vanematest, kes lapsed batuudil ilma järelvalveta jätavad, ükskõik kui vana see laps ka ei oleks. Teised lapsed, kes sinna alla kinni jäid, hakkasid kõik nutma ja väga kõhe oli vaadata, vanemad olid paanikas. Kui tegu oleks olnud suurema batuudiga, siis kuuma ilmaga ma ei imesta, kui mõni laps oleks sinna alla kinni jäädes šokiseisundisse sattunud, kuna koheselt ei leia last nii kiiresti üles ja see kuum batuut on tühjana väga raske, eriti kui see lapse peale laskub ning isegi võib lämmatada.
  • Aasta tagasi juhtus minu lapselapsega raske õnnetus täispuhutaval batuudil laadal. Lapse ema istus küll otse batuudi kõrval, kuid lapsi oli hüppamas palju ja sealt sai ka alla lasta…nii lasigi 4-aastane  batuudilt alla ja kohe tema järel liuglesid alla umbes 10-aastased, nii jäigi pisike suurte alla ja murdis jalaluu, terve suvi oli rikutud ja süüdistada pole kedagi…Laps muidugi unustab selle õnnetuse, kuid edaspidi ei julge last enam suurele batuudile lubada.