05.08.2015, 13:00
OMA AIA TAKE-AWAY : Kanatiivad tomatisalatiga
FOTO:
Krõbedad kanatiivad on tänavatoidu ja piknikulaudade klassika. Tee järgi!
- 600 g kanatiibu või pooltiibu
- 1 sl sidrunipipart
- 2 sl sibulapulbrit
- 3 küüslauguküünt, purustatud
- ¾ dl palsamiäädikat
- 1,5 dl vett
- 1 sl Worcesteri kastet
- 1 sl võid
- 5 värsket maasikat
- 2 sl maasikamoosi
- 2 tl soola
- 2 tl purustatud pipart
Lõika kanatiibadel soovi korral tipuosa ära (need kipuvad grillimisel liigselt tumenema). Sega kanapalad soola-pipra ja sidrunipipra, sibulapulbri ja 1 tl purustatud küüslauguga. Eelküpseta ahjus 175 kraadi juures või keskmise kuumusega grillil 35–45 minutit, kuni liha on küps.
Vahepeal kuumuta kastrulis keema palsamiäädikas, vesi, Worcesteri kaste ja või. Lisa ülejäänud küüslauk ja maasikamoos. Kuumuta uuesti keema ja vispelda, kuni kaste on ühtlane. Lisa värsked maasikad ja purusta saumikseriga ühtlaseks. Pintselda küpsed kanapalad kastmega ja serveeri ülejäänud kaste lisandina.
Salatiks sega kokku 1 viilutatud punane sibul, 500 g tükeldatud erinevaid tomateid, 2 purustatud küüslauguküünt, 1 purgitäis konserveeritud ja nõrutatud grillitud paprikaid.
Kastmeks klopi kokku 4 sl valge veini äädikat, 1,5 dl hakitud basiilikulehti, 1 tl Dijoni sinepit, 1 tl suhkrut ja 1¾ dl oliiviõli ning maitsesta soola-pipraga. Prae 4 toorsuitsusingiviilu krõbedaks ja purusta need salatile. Serveeri kastmega.