1. Lülita end tööstressist täielikult välja

Puhkus on puhkamiseks, mitte telefonist või arvutist e-kirjade vaatamiseks ja kontrollimiseks. Kui sa tahad minna tööle tagasi energiast pakatavana, siis pead end puhkuse ajaks kõigest välja lülitama. Ei mingeid segavaid faktoreid, keskendu iseendale ja veeda aega oma lähedastega.

2. Söö koduaia vilju

Eestimaa suvi on üks imeline aeg ja seda just eriti praegu. Koduaia viljad on valmis saanud ning pakuvad sulle tõelist värskust. Söö neid vitamiinidest pakatavaid maasikaid, naudi peenramaalt nopitud porgandeid ja keeda kodusest lillkapsast suppi. Kui sul endal aiamaad ei ole, siis mine kindlasti tee jalutuskäik kohalikul turul. Kodumaine ja värske tooraine on just see, millest puhkusel toituma peaksid. Ja ära unusta — naudi igat ampsu!

3. Jaluta metsas

Lisaks sellele, et mets sulle maitsvaid seeni ja marju pakub, annab see sulle ka hulgaliselt värsket õhku ja vaikust. Mets on koht, kus jalutades inimene ja loodus justkui üheks tervikuks saavad. Mine naudi mõnusat rohelust ja käi lähimas metsas paar tiiru. See annab sinu puhkusele lausa uue võtme.

4. Ole aktiivne

See ei tähenda seda, et sa ei võiks lihtsalt tervet päeva võrkkiiges mööda saata, kui sul selleks parasjagu tuju tuleb. Siiski on oluline see, et sa puhkuse ajal täiesti ära ei manduks. Luba endale, et teed igal päeval midagi aktiivset — sinna alla kuuluvad nii jalutuskäik randa, peenramaal rohimine, kui ka laste või koduloomadega mängimine. Võimalusel veeda palju aega värskes õhus.

5. Vesi on sinu sõber

Ära unusta, et vee tarbimine on suvel väga oluline. Selleks, et mõte oleks terav ja energiat jätkuks, hoia alati veeklaas või -pudel läheduses ning ära unusta sealt ka iga natukese aja tagant mõni lonks võtta. Vedelikupuudus on suviti eriti levinud terviseprobleem!

6. Taasta energiavarud

Puhkus on õige aeg selleks, et oma energiavarud täielikult taastada. Unusta äratuskell — maga oma iluuni süümepiinadeta täis. Siiski pea meeles, et ka liigne unelemine muudab uimaseks. Kui hommikupäike oma kiired sulle silma ajab ja enam magada ei jaksa, siis ärka, tee päikesetervitus ja alusta oma ideaalset päeva!

7. Kogu elamusi

Tööle tagasiminek võib tunduda tõelise õudusunenäona. Seda eriti juhul, kui järgmine puhkus alles pika aja pärast saabub. Selleks kogu endale elamusi, mis naeratuse näole toovad ja tuju heaks muudavad. Nii saad töise lõunapausi ajal silmad sulgeda ja need mälupildid endale ette manada. Ja ongi päev parem!