1. Munad

Madal ja jäine temperatuur paisutab munasid nende veesisalduse tõttu. Tänu sellele võivad tekkida praod, mille kaudu bakterid sisse ronida saavad. Aga isegi kui nad ei lähe katki või lausa ei plahvata, muutub munavalge ilgeks limaseks olluseks.

2. Puu- ja juurviljad

Kõige suurema ringiga peaksid sinu sügavkülmast mööduma kõik viljad, millel on suur veesisaldus — näiteks arbuusid, õunad ja kurgid. Kui vilju välja võttes vesi sulab, siis muutub ka nende konsistents. Ilmselt meenuvad tänu sellele kõik halvad toidukogemused koolist või lasteaiast.

3. Värsked maitsetaimed

Nii nagu puu- ja juurviljadegagi — kui sa nad sügavkülmast välja võtad, siis saad sa ilusa ja värske taime asemel hoopis pudrulaadse kogumi.

4. Piimatooted

Piim, pehmed juustud ja jogurt kannatavad kõik sügavkülmas ühte moodi — kõik muutub hapupiimalaadseks massiks. See pole vast midagi sellist, mida kogeda tahaks.

5. Mereandide ja liha teine külmutamine

Kui sa paned liha või kala sügavkülma, siis on see üks asi. Kui sa aga võtad selle sealt välja ning natukese aja pärast viskad jälle tagasi, siis on tegemist sootuks teist masti asjaga. Selline edasi-tagasi sõelumine annab bakterite ründamiseks ja levikuks liiga palju võimalusi. Ära riski mürgitusega.

6. Muna põhjal tehtud kastmed

Majonees, hollandi kaste või vanillikaste ei sobi sügavkülmas säilitamiseks! Nad hakkavad vedelikku välja ajama ning nende tekstuur muutub tõeliselt ebameeldivaks.

Allikas: Women’s Health Magazine