Facebooki leht nimega Project Harpoon, kus ilma luba küsimata tuntud ülekaalulised inimesed peenikeseks šopati, on nüüdseks maha võetud, aga veidi leebem ThInner Beauty (ThInner on sõnamäng, thin tähedab peenike ja inner sisemine, mis teeb kokku sõna, mis viitab sellele, nagu kõhnusel oleks midagi sisemise iluga pistmist) on ikka alles.

Inimesed, kes nende liikumiste taga seisavad, räägivad, et nende tegevus on reaktsioon ühiskonnas levinud ülekaalulisuse õigustamisele, et a la iga naine (või mees) on ilus sellisena nagu ta on. Tegelikult ei erine nende tegevus tavalisest fat shamingust (e.k paksude häbistamine) sugugi.

Kui järele mõelda, on see liikumine täiesti haige ja meenutab paljusid ajaloost tuntud episoode, kus üritati üldsust veenda, et üht tüüpi inimene on "õige" ja teist tüüpi "vale". Kas varsti võtame mõned tuntud mehed ja šoppame nad musklisse, et neid ja teisi mehi trenni tegema "inspireerida"? Või äkki šoppame meie arust koledasti riides käivad tuntud naised stiilsetesse riietesse, et neid ja teisi naisi moodsalt riietuma "inspireerida"? Tõesti, kuhu edasi?

Vaata tervisliku eluviisi deviisi alla peidetud fat shamingu galeriid SIIT!

ThInner Beauty lehekülg asub SIIN.