1. Koolid, mis jäid lõpetamata

Tore on, kui sa noorena otsisid ja katsetasid, aga su potentsiaalne tööandja ei pea seda teadma, et sulle meeldib erinevaid asju proovida, enne kui kuhugi pikemaks paigale jääd. Märgi CV-sse ainult koolid, kus sa osalesid mitte ainult alguse-, vaid ka lõpuaktusel.

2. Liiga palju kontaktinfot

Kontaktinfo on vajalik, aga mõõdukas koguses. Sa ei pea märkima oma mobiiltelefoni, lauatelefoni ja vanaema telefoninumbrit. Täiesti piisab, kui sinu kontaktideks on üks telefoninumber, üks kodune aadress ja üks meiliaadress.

3. Kõikvõimalikud kursused, mis sa läbi teinud oled

Olgu need siis kursused, mida sa ülikoolis oma eriala väliselt võtsid või üldse niisama vabast ajast teinud oled. Sinu potentsiaalset ülemust kinnisvarafirmas ei huvita, et sul on selged nii peotants kui salsa ning et sul on kodus terve kogu veidi lopergusi vaase, mis sa keraamikakursustel ise meisterdasid.

4. Huvid ja harrastused

Kui mõni su harrastus otseselt selle ametiga, millele sa kandideerid, seotud on, siis võid selle muidugi märkida. Aga reklaamibüroo juhatajat ei huvita, et sa vabal ajal matkamas käid või kõikidele oma sugulastele kampsuneid kood.

5. Kõik tööd, mida sa kunagi teinud oled

See, et sa teismelisena Viru tänaval jäätist müüsid, ei tee sind ühelegi töökohale paremaks kandidaadiks. Lisa CV-sse ainult töökohad, mida oled püsivamalt teinud ja mis on mingistki otsast seotud selle ametiga, millele parajasti kandideerid.

Allikas: Naisteka arhiiv

Jaga
Kommentaarid