Detsembri Eesti Naisest loe veel:
Appi! Pole midagi selga panna…

Elu meeste maailmas: naised, kel 3 poega.

Eksperiment: hakkasin joogas käima!

Kuumad naised jäises vees

Kärgpere jõulud

Yoko Alenderi päev

Häid jõuluideid – kodukaunistamiseks, kokkamiseks, käsitööks

Epp Maria Kokamägi ja Jaak Arro on endale Tõstamaa kanti Sepamaa tallu sisse seadnud tõelise paradiisi, kus ilu luues elada aasta ringi omas rütmis.

Argipäevad on rahulikud. Varaste tõusjatena siirdub kunstnikepaar esmalt koerte ja kassiga mereringile. Meri kadakavälja taga paistab majastki kätte. Pärast hommikukohvi (Jaak) ja -teed (Epp Maria) läheb kumbki oma loominguga tegelema ehk tööle. Epp Maria maalib endisest laudast tehtud ateljees, endale on Jaak ehitanud värava lähedale puutöökoja. Tal on pooleli suurem puidust seinapannoo ühele mõisale. Epp Maria aga valmistub advendi algul avatavaks näituseks Viimsis: 20 suurt maali kirikusse, 30 pisemat üle tee asuvasse Rannarahva Muuseumi.

“Näitus pidi avatama jaanuaris, aga kui kirik pakkus varasema aja, siis… ma olen vilets äraütleja,” tõdeb naine, kellele ei meeldi rabistamine. Tegelikult on enamik näitusetöid muidugi valmis, näiteks “Hävinud tempel”, mis sündis pärast uudist Süüria iidse templi hävitamisest terroristide käe läbi.

Pooleli on ka Tartu turvakodu palvel tehtav maal. “Helistati ja öeldi, et minu kingitud eelmise pildi ees naised rahunevad — et ehk teen teise ruumi ühe veel. Muidugi teen!” Selgub, et kunstnikul ongi alati mitu tööd korraga pooleli: vahepeal peab maal olema pikali, et vedel värv ei hakkaks voolama. Teised on püstiasendis, mõni kuivab küdeva pliidi lähedal, kirkad toonid helklemas.

Kell kolm pärastlõunal kohtuvad Epp Maria ja Jaak köögis tee- ja kohvipausiks.

Edasi loe Eesti Naise detsembrinumbrist sedagi, mida tähendab Epp Maria jaoks jõuluaeg ja inglid; et Eesti Naine käis külas ka kunstniku tütardel — kohvikute omaniku Anni Arro Tallinna kodus ja keraamik Liisu Arro Haapsalu kodus. Anni ja Liisu räägivad emarollist, rõõmust ja kirest, mida pakub neile nende töö ning looming jpm.