Praktiline ülesanne

Hangi ilus märkmik, kuhu hea meelega veidi kirjatööd teed. Seejärel võta endale kümme minutit, et vastata mitmele olulisele küsimusele.

  • Mida tegelikult tahad saavutada?
  • Miks see sinu jaoks oluline on?
  • Mis ajaks soovid eemärgini jõuda?
  • Mida sa selleks tegema pead?
  • Millised on võimalikud tagasilöögid ja kuidas nendega toime tuled?

Kui oled nendele küsimustele vastused leidnud, siis see on juba heaks alguseks. Järgnevalt loe kuute punkti, mis aitavad õigel rajal püsida. Vaata, kuidas sinu eelnevalt vastatud küsimuste vastused nendes punktides kajastuvad.

Kuus sammu eduni

1. Pane eesmärgid koos ajalise tähtajaga kirja

On oluline, et soovid oleksid realistlikud, selgelt sõnastatud ja kuupäevalise tähtajaga. Eesmärk annab sulle olulised põhjused, miks, kuna ja mida saavutada soovid.

2. Kujuta ette eesmärgi saavutamist

Kui seostad ennast oma eesmärgiga, siis suudad luua emotsionaalse ühenduse enda ja soovitud sihi vahel. Kujuta ennast ette olukorras, kus rõõmustad oma õnnestumise üle. Keskendu headele emotsioonidele ja kasuta seda positiivset energiat motivatsiooni hoidmiseks.

3. Mõtle igapäevastele käitumismustritele

Vaata mõttes lühifilmi oma päevarutiinist. Kui märkad seal tegevusi, mis eesmärgi saavutamisega ei ühti, siis proovi mõelda, kas ja kuidas saad neid käitumismustreid muuta. Näiteks kui oled harjunud lõunasöögi alati magustoiduga lõpetama, siis mõtle, kas oled valmis sellest loobuma või millised võiksid olla sulle meelepärased asendused. Ehk võtaks magusaisu ära hoopis tempokas jalutuskäik värskes õhus?

4. Muuda suhtumist

On tõeline hullumeelsus teha päevast päeva samu asju ja loota teistsugusele tulemusele. Kui sinu praegune suhtumine ja mõtlemine pole andnud soovitud muutust, siis tähendab see, et midagi tuleb muuta. Väga levinud on näide, kus inimene soovib tervislikumalt toituda ja end paremini tunda, aga kõige rohkem energiat läheb sellele, et ta mõtleb vaid toitudest, mida ta ei saa süüa. Ta vaeseke näeb ennast kui ohvrit ja sisendab endale, et elu ilma saia ja suhkruta on tõeline piin. Enamasti lõpeb asi sellega, et “ohver” tunneb ennast õnnetuna ja naaseb vanade harjumuste juurde. Selle asemel, et mõelda kõikidele takistustele ja probleemidele, keskendu positiivsele ning tulemus on hoopis teine.

5. Koosta plaan

Nüüdseks sa tead, mida soovid saavutada ja oled valmis muudatusteks. Järgmiseks sammuks on sõjaplaani koostamine. Ehk siis tegevusplaan, mis aitaks sul eesmärgini jõuda. Kaalust alla võtmisel on oluline teha muudatused toitumises ning soovitatavalt treeningutega alustada. Planeeri, mitu trenni nädalas hakkad tegema ning mis peab toitumises muutuma. Kui jääd hätta, siis küsi abi asjatundjalt, kellel on selles valdkonnas kogemusi.

6. Tee iga päev väikeseid muudatusi

Palju pisikesi samme moodustab kokku teekonna. Proovi iga päev teha muudatusi või tegusid, mis viivad sind eesmärgile lähemale. Järjekindlusel on ükskõik millise saavutuseni jõudmisel suur roll. Ning järjekindlus toob tulemused, mis sind veelgi rohkem motiveerivad!

Ära lihtsalt loe seda kirjutist läbi ja jätka vanaviisi. Tänane päev on uus võimalus — kasuta seda! Kohe, siin ja praegu.

Allikas: Fitcat