Olen 28-aastane naine. Ma käin 3-4 korda nädalas trennis, et püsida terve ja trimmis. Minu jaoks on täielik müstika, et treeningsaali, kus inimesed käivad hoolitsemas oma tervise eest, tulevad inimesed, kes on nakatusohtlikud. Rääkimata sellest, et pidev nuuskamine ja aevastamine ju ka segab teiste trennile keskendumist.

Just eile käisin trennis ja seal oli üks naine, kes umbes iga viie minuti tagant nina nuuskas, köhis ja aevastas. Ja ma ei liialda! Hästi “tore” oli mõelda, kuidas bakterid treeningsaalis ringi lendavad ja kõiki nakatavad. Mul on aastavahetuseks suured plaanid tehtud ja kui ma nüüd selle haige treeningkaaslase pärast ise ka haigeks jään, olen ikka väga vihane.

Mis mind eriti imestama pani, oli see, et vähe sellest, et see haige naine trennis muudkui nuuskas, seadis ta pärast trenni rõõmsalt sammud aurusauna poole. Sealne niiske õhk on ju parim keskkond bakteritele — need hakkavad kohe rõõmsalt paljunema. Kui ma nägin, et ta sauna läheb, otsustasin ise hoopis kohe koju minna ja pesta end alles kodus. Ma tõesti ei taha haigestumisega riskida.

Inimesed, ma palun teid: kui jääte haigeks, siis ärge tulge trenni, see ei mõju hästi teile endale ega ümbritsevatele. Jooge parem kodus teed ja ravige oma haigus välja — see, et oma trenni kuukaart maksimaalselt ära kasutada, ei ole ju ometi kõige tähtsam asi maailmas!

Kas sina oled kunagi haigena trenni läinud?