Olen 33-aastane naine ja elan ühes Euroopa suurlinnas. Jõulude ajaks tulin nagu ikka Eestisse, et veeta aega oma perekonnaga, ja jäin ka aastavahetuseks, kuna sel aastal oli mul töölt selleks ajaks natuke pikem puhkus määratud. Saime aasta viimase päeva õhtul vanade sõbrannadega kokku, õhtustasime ilusas restoranis ja pärast seda otsustasime minna ühte Tallinna tuntud ööklubisse.

Alguses oli kõik kena, klubi ise oli ilus, inimeed olid pidulikult riides, mehed puha ülikondades. Kuna kellaaeg oli alles varane — natuke pärast südaööd — ,ei olnud keegi veel liiga palju joonud ja võõrad soovisid võõrastele head uut aastat ja vestlesid sõbralikult.

Aga mida aeg edasi läks, seda enam hakkas pilt muutuma. Mingil hetkel me tantsisime sõbrannadega keset saali ja meie juurde tulid kaks meest, kes uurisid irvitades, kas me tulime peole mehi lantima. No mida küsimust? Saatsime muidugi sellised tüübid kohe pikalt. Veidi hiljem läksin endale jooki ostma ja teel baari mingi mees lihtsalt suvatses mulle käega laksu vastu tagumikku anda. Väga rõve! Ma olin juba varsti täitsa närvis ja tegin oma sõbrannadele ettepaneku kuhugi mujale minna, aga nemad ütlesid, et see ongi Eesti klubides tavaline asi ja et me ju ostsime nii kalli pileti ega lähe kuskile. Ma siis üritasin ka ennast normaalselt tunda, aga iga natukese aja tagant tuli jälle mõni mees tülitama, kes käitus täiesti ebanormaalselt ja alandavalt. Vähe sellest, et meeste jutt oli alla igasugust arvestust, hakkasid nad kohe käperdama. Tundsin end tõesti kui lihaturul. Umbes kella kahe paiku ma enam vastu ei pidanud ja läksin koju. Pärast kuulsin sõbrannadelt, et neil oli väga lõbus olnud ja üks neist oli lausa mingi mehega sealt klubist järgmiseks päevaks kohtingu kokku leppinud. Ju siis oli ikka peol mõni normaalne mees ka, kes ei olnud huvitatud vaid värskest lihast, vaid tahtis päriselt kellegagi tutvuda. Ettepanekuid mingite meeste juures edasi pidutseda said mu sõbrannad muidugi ka, aga nii labased nad õnneks ei ole, et sellist asja teeksid.

Mis siin Eestis toimub — kas kõik naised lasevadki endaga niiviisi käituda ja peavad seda normaalseks? Pea kümme aastat tagasi, kui ma veel Eestis elasin ja siin klubides käisin, küll sellist asja ei olnud. Siis sai rahulikult sõbrannadega tantsida ja kui kellegagi sai tutvutud, jäi kõik viisakuse ja sündsuse piiridesse. Seal linnas, kus ma praegu elan, on nii ka praegu. Mehed ikka austavad naisi ega arva, et iga naise suurim unistus on nendega võimalikult kiiresti voodisse ronida.

Eesti naised, miks te olete lubanud meie meestel sellisteks muutuda?