Olen 27-aastane naine. Olen oma mehega koos olnud küll ainult veidi üle aasta, aga eelmise suve lõpus abiellusime. Kuni abiellumiseni polnud me koos ühelgi reisil käinud, sest mõlemal oli palju tööd ja raha polnud ka just ülearu.

Eelmisel sügisel aga sai mees parema töökoha ja meie rahaline olukord paranes tunduvalt. Sellega seoses mõtleime, et võiks nüüd siis pulmareisi ka ära teha ja hakkasime mõtlema, kuhu siis reisida.

Otsustasime, et valime mõlemad mingid sihtpunktid ja siis koos otsustame, kuhu minna. Kui me oma märkmeid võrdlema hakkasime, tuli välja, et enam erinevamad huvid meil olla ei saaks. Esiteks meeldivad mulle soojamaareisid, aga temale suusareisid — teineteise kliimaeelistustest teadsime muidugi ennegi, aga olime leppinud, et päris ideaalset reisi mõlema jaoks ei saa.

Nüüd tuli välja, et kliimaeelistused pole sugugi kõik, mis meie soovid erinevaks teeb. Mees oli valinud paketireisid, mina aga sellised, kus tuleb ise kõik korraldada. Meest tõmbavad suurlinnad, minule meeldib aga pigem looduskaunites kohtades rännata — linnad on ju kõik ühesugused. Mind huvitavad vaatamisväärsused, meest aga Michelini tärniga restoranid. Mina tahaks palju asju spontaanselt teha, mehel peab aga kõik planeeritud olema. Mina tahaks ilusat ja romantilist spaahotelli, mees on kodumajutuse usku.

No mida me nüüd siis teeme? Kas keegi oskab mind aidata ja soovitada mingit sihtpunkti või reisikava, kus võimalikult palju mõlema soove täidetud saaks? Loodan teie peale, olen ise juba täiesti nõutu…