Kööginipp: ära lase munakollastel pahaks minna — valmista neist hoopis maitsev sidrunivõie
Munavalgeomletid ja muud toidud, kus kasutatakse ainult läbipaistvat osa muna sisust, on praegu popid ja hinnatud. Kuid kindlasti ei tasu raisku lasta ka munakollaseid. Ajakirja Naisteleht värskes numbris õpetatakse, kuidas need kõige paremini ära kasutada.
Mida teha, kui kokkamisest on munakollaseid alles jäänud?
Kuna need säilivad külmkapis kasutamiskõlblikuna vaid paar päeva, tasub neist kiiresti valmistada näiteks jäätist, brüleekreemi, munalikööri, vanillikastet või majoneesi.
Munakollastest saab teha ka sidrunivõiet — Naisteleht annab retsepti:
Selle valmistamiseks vahusta kolm munakollast, lisa 4-5 spl mett või suhkrut, kahe sidruni pressitud mahl ning ühe riivitud koor. Kuumuta segu veevannil pidevalt vahustades, kuni see paksenema hakkab, seejärel lisa 75 g võid ja sega, kuni see on ühtlaselt sulanud. Lase võidel enne kasutamist jahtuda.
Veel häid nippe leiad ajakirja Naisteleht värskest numbrist!