Kohustuslik retsept vabariigi aastapäeva auks: isetehtud ja maitsvad vürtsikilud
Ühe õige eestlase 24. veebruari peolaualt ei puudu kunagi maitsvad vürtsikilud. Kuidas neid ise valmistada? www.kokkama.ee toidublogi autor ja tuntud kokk Ragne Värk õpetab!
Vaja läheb:
500 g kilu
3 loorberilehte
Vürtsisegu:
2 sl meresoola
2 tl suhkrut
6 vürtsitera
6 nelki
6 kadakamarja
1 tl musta terapipart
1 tl koriandriseemneid
0,5 tl ingveripulbrit
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
0,5 tl kardemoni
0,25 tl kaneeli
Tee nii:
Pange kõik vürtsisegu koostisained uhmrisse ning uhmerdage need peeneks. Seejäre pange segu taldrikule ning püherdage kilusid vürtsisegus. Pange seejärel kalad kaussi või karpi ning pistke nende vahele mõned loorberilehed. Seejärel asetage kiludele peale raskus ning pange jahedasse marineerima vähemalt ööpäevaks.
Kilud on pärast ühepäevalist marineerimist väga head, kuid peab mainima, et seistes muutuvad need aina paremaks.