Vaja läheb:

500 g kilu
3 loorberilehte

Vürtsisegu:

2 sl meresoola
2 tl suhkrut
6 vürtsitera
6 nelki
6 kadakamarja
1 tl musta terapipart
1 tl koriandriseemneid
0,5 tl ingveripulbrit
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
0,5 tl kardemoni
0,25 tl kaneeli

Tee nii:

Pange kõik vürtsisegu koostisained uhmrisse ning uhmerdage need peeneks. Seejäre pange segu taldrikule ning püherdage kilusid vürtsisegus. Pange seejärel kalad kaussi või karpi ning pistke nende vahele mõned loorberilehed. Seejärel asetage kiludele peale raskus ning pange jahedasse marineerima vähemalt ööpäevaks.

Kilud on pärast ühepäevalist marineerimist väga head, kuid peab mainima, et seistes muutuvad need aina paremaks.