Nii Briti kui ka USA pulmatortide edetabelis on traditsiooniliste korrustortide kõrval esikolmikus nn naked cake’d (kõik tordikihid on selgelt näha). Ka Eesti pruudid on hakkanud nende vastu huvi tundma, siiski on Eestis jätkuv, kus pulmatort koosneb koogi või tordi portsionitükikestest. Iga tükk on eraldi kaunistatud pulma stiilile vastavalt lillede, paela või muu kaunistusega. Lisaks on enamasti ka väike tort, mis on mõeldud vaid pruutpaarile, et nad saaksid traditsioonilise tordi lõikamise teha.

Õnneks on jätkuvalt ülioluline välimuse kõrval ka tordi maitse. Pruutpaarid tellivad üha sagedamini midagi ebatraditsioonilist — oma lemmikmaitseid ja lemmikvärve soovitakse näha ka pulmatordis. Selleks võib olla vaarika-toorjuustukook, mis on kaetud valge šokolaadiga. Samuti mustsõstra-mousse rikkaliku marjakattega või hõrk porgandikook. Ka šokolaadi-ekleeridest või mini-Pavlovatest kokku pandud imelised kompositsioonid on levinud. Viimased võiksid olla siiski kas kevad- või sügispulmas, sest ka Põhjamaised suved võivad üllatada väga soojade päevade ja sumedate öödega ning hoole ja armastusega valminud koogid sulavad enne kui neid saab süüa.

Kuhugi pole kadunud klassikalised vaarika-kohupiimakreemitordid, mille katteks on naturaalne martsipan ja mida kaunistavad martsipanililled, mis omakorda on sarnased pruudikimbu või peosaali kaunistavate lilledega.

Reval Kondiiter OÜ soovitab: Ükskõik, kas noorpaaril on olemas kindel visioon või ei, igal juhul tuleks nõu pidada kondiitriga ning teda usaldada. Räägi oma maitse-eelistustest ja stiilist ning ole avatud ka professionaali soovitustele. Telli maitsmiseks-otsustamiseks erinevaid proovitükke.

Jaga
Kommentaarid