Dove juuksekategooria juhi Marit Soha sõnul ei peaks naised end oma isikupära väljendamises põnevate soengute ja juuksevärvide kaudu tagasi hoidma, kui varuvad vannituppa ja peeglilauale juukseid kaitsvad ja hooldavad vahendid. Kuid lisaks õigetele hooldusvahenditele tasub suvises juuksehoolduses silmas pidada teisigi kasulikke soovitusi.

Kasuta juukseharja asemel kammi

Märgade juuste harjamist on soovituslik vältida, kuna nii kahjustad oma kiharaid. Kui see on aga vältimatu, eelista niiskete juuste harjamiseks laiahambulist kammi — mida harvemad on piid, seda vähem kahjustavad need juukse soomuskihti.

Kübar pähe

Kuuma päikesepaistet või rannamõnusid nautides on juuste tervis kerge ununema. Varusta end stiilse laiaäärelise kübaraga või pearätiga ja kaitsed nii tehes päikesekiirguse eest oma juukseid, aga ka silmi ja näonahka. Samuti aitab peakate säilitada peanaha niiskust ja kaitsta värvitud juukseid tuhmumise eest.

Lisa kaitset juukseõliga

Juukseõli aitab taastada juuste terve väljanägemise, lisab neile sära ja pehmuse. Kuna juukseõli sulgeb juukse pindmise ehk kaitsva kihi, on kiharad kuumade temperatuuride suhtes vastupidavamad. Juukseõli tasub kasutada pärast iga pesukorda ning keskenduda peamiselt juukseotstele.

Turguta juukseid maskiga

Tavapärasele juuksepesule lisaks tuleks vähemalt kord nädalas kasutada toitvat juuksemaski. Suvine kuumus muudab juuksed kuivaks, kuid mask lisab neile pehmust, niiskust ja kohevust.

Jälgi toitumist

Elujõuliste ja säravate juuste saavutamiseks jälgi, et sinu menüü sisaldab piisavalt kaltsiumi ja magneesiumi, mis on terveteks juusteks vajalikud mineraalained. Oomega-3 rasvhappeid sisaldavad toidud (näiteks lõhe ja spinat) hoiavad peanaha terve ning muudavad juuksed tugevaks ja säravaks. Tervete juuste nimel tasub menüüsse planeerida ka piima, mune, avokaadot, mandleid ning oranže puu- ja köögivilju.

Joo vett

Ära unusta iga päev piisavalt vett juua, sest juuksed vajavad seda nagu sinu kehagi. Vesi viib kehast välja mürgised ained, aitab juustel kiiremini kasvada ja muudab need tugevamaks.