1. Juba iidsetest aegadest toimub liivatseremoonia Hawaii pulmapidudel, kust leidub liiva kõikvõimalike looduslike värvidena — valge, kuldse, punase, musta ja isegi sinisena. Üheksakümnendatel sai liivatseremoonia pulmades väga populaarseks rituaaliks Lääne-Ameerikas, peamiselt Californias. Nüüd on noorpaaridel võimalus korraldada ilus liivatseremoonia ka meil Eestis. Ja pole vaja muretseda selle üle, kuidas valatud anumad tuua tagasi Eestisse nii, et liivad omavahel väga ei seguneks. Eestis tegeleb sellega firma Sand Art OÜ.

2. Liivatseremoonia näeb välja väga efektne ja sellel on ka oma lugu. See on liit, mis sümboliseerib kahe armastaja, kahe südame ühinemist ühte tervikusse. Tseremoonia seisneb selles, et abielupaar puistab üheaegselt külaliste aplauside ja fotokaamerate välgusähvatuste saatel liiva oma klaasanumatest ühisesse põhianumasse. Kui peigmees ja pruut puistavad liiva kordamööda väikeste vahedega, siis moodustab liiv ilusa mustri, kus mehe valitud liiva värv hakkab vahelduma naise valitud liiva värviga. Võib ka puistata liiva samal ajal — sellisel juhul on muster klaasanumas vähem korrapärasem, kuid seda mustrilisem ja ettearvamatum.

3. Ilus klaasanum erksavärvilise liivaga kaunistab abielupaari kodust interjööri ja hoiab mälestust nende pulmadest kui unustamatust sündmusest kogu eluks! Liivadega klaasanumat saab presenteerida iga noorpaar oma kodus just seal, kus see igapäevaselt silma paistab.

4. Liivatseremooniat saab korraldada ka muudel pereüritustel. See võib olla abielu aastapäev või ükskõik missugune teine romantiline tähtpäev, lapse sünd või isegi armastatud vanaema sünnipäev, kui kõik sugulased saavad kokku. See on justkui pere veelgi ühtsemaks loomise tseremoonia ning armastuse ja truuduse sümbol.

5. Et korraldada oma pulmades liivatseremooniat, läheb vaja kolme klaaspudelit — kahte väikest noorpaarile ja üks üldine suletav klaaspudel; kahte värvi liiva; lehter, et oleks mugavam liiva klaaspudeli sisse puistata (sobib ka ilusast paberist tehtud koonus). Soovitav on kasutada tugevast klaasist pudeleid, need ei lähe nii kergesti katki. Peamine pudel peab kindlasti olema korgiga suletav liivamustri paremaks säilitamiseks. Valmis komplektidega, kus kõik vajalikud atribuudid on juba sees, saab tutvuda kodulehel www.sandart.ee.

Jaga
Kommentaarid