Fiskarsi köögimeistrite kiire ja maitsev versioon traditsionaalsest polentast saab kreemise tekstuuri tänu pecorino juustule ja koorele ning küllusliku küüslauguga küpsenud Brüsseli ehk rooskapsas seob selle maitsva roa tervikuks.

Vaja läheb:
300 g Brüsseli kapsaid
6-7 küüslaugu küünt
100 g peekonit
3 spl oliiviõli
soola, pipart

Polenta
2,5 dl polentat
6 dl kanapuljongit
4 dl toidukoort
1 dl riivitud pecorino juustu
1 dl maisi
peekonit või seeni

Valmistamine:
Lõika Brüsseli kapsa varred ja eemalda koledad lehed. Lõika kapsad pikuti pooleks, laota ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga. Koori küüslauk ja lisa ahjuplaadile. Soovi korral võib kapsaste ja küüslaugu juurde küpsema panna ka peekoni või seened. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit.

Konservmaisi kasutamisel kurna sellest vesi. Kuumuta kanapuljong ja koor ning lisa polenta ja sega, kuni see saavutab pudrulaadse tekstuuri. Siis on õige aeg panna potti ka riivitud pecorino juust ja mais, mida peaks veel mõned minutid kuumutama.

Serveeri polenta kaussides koos Brüsseli kapsaga. Anna maitsvale roale viimane lihv musta pipraga ja naudi!

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena