Lauri,40
Päris endale ei taha. Lõbutsemiseks ikka võib. Selleks, et olla kooselus õnnelik, peaks olema kaaslane samast kultuuriruumist. Kui sa ikka võtad mingi tšuktši, kes ei suuda ära ahhetada, kui näeb kraanist voolavat vett, siis mida mõistlikku on sul temaga rääkida? Ka mingi taanlasega oleks kummaline, kelle jaoks on homod sama tavaline nähtus kui piimapakk poes. See on ka ju jama — siis oleksin mina talle sama algeline kui vett imetlev tšuktš.

Andres, 26
Olen deitinud nii eestlannadega, austraallannaga ja üks oli Lõuna-Koreast. Minu jaoks ei ole vahet. Kui inimene on tsiviliseeritud ja jagab sinuga sarnast maailmapilti, siis ma arvan, et ei ole suurt vahet. Hetkel on mu elukaaslane pärit Nicaraguast, kellega ma tutvusin Erasmuse projektis osaledes. Tundub, et ta on õige.

Eriti põnevil olen ma suve ees, kui me lähme tema vanemate ja kodumaaga tutvuma. Minu jaoks on piiritagused naised isegi põnevamad, sest palju rohkem on avastada. Ma ei teadud Nicaraguast enne ikka midagi. Isegi pealinna mitte. Null. Nüüd ma tean nii riigi ajaloost, kultuurist, kui seda, et ka seal ei teata Eesti kohta mitte kui midagi.

Viljar, 52
Meie ülemised naabrid on Eestisse sissesõitnud türklane koos eestlannast pruudiga. Kõige ilusam naine, keda mina näinud olen. See, miks ta on selle murjamiga koos, ei mahu mulle pähe. Tülitsevad nagu koer ja kass. Iga päev kostub alla mingi skandaal. Teine veri ikka on teine veri. Ei ole miski, mida mina enda ellu sooviks. Isegi venelast ei tahaks, sest need on ka minu jaoks marukuraasikad. Sobib rahulik Malle, kes on pidevalt kuri mu peale, aga välja ka eriti ei näita.

Johann, 19
Ma olen nii algaja naistemees, et ma küll ei tahaks enda kogemusi siin ainult eetlastega piirata. Kunagi sõbraga vedasime kihla paar aastat tagasi, et kumb 20. eluaastaks rohkem rahvuseid läbi proovib. Aega on veel kaks kuud. Sõber ongi vaid eestlannaga maganud, mis tähendab, et tema juhib ühe rahvusega. Aga mul on veel kaks kuud aega, ma pole alla andnud. Püüan vähemalt viiki jõuda.

Mida sina arvad? Kas väljamaalane passiks meheks? Kui sa tahad teada, mida naised sellest arvavad, siis vaata SIIA, sest küsisime neilt sama küsimuse.