Seekord uurisime naistelt, kuidas nad suhtuvad veganlusse.

Robin, 21

Veganlus on ju ainus jätkusuutlik eluviis, ma üldse ei saa aru, millest see meeletu poleemika. Ma olen olnud viis kuud vegan ja tervis on parem kui kunagi varem! Näonahk särab ja ma ei pea üldse mingit meiki kasutama. Enne hankisin ikka erinevaid puuderkreeme ja olin suur jumestamisfänn. Pealegi pole mulle liha kunagi meeldinud — kuidas inimesed üldse suudavad süüa loomi? On nad kas või korraks vaadanud mõnda videot, mis näitab, kuidas neid koheldakse? Pakun, et ei, sest kui vaataks, hakkaks iga inimene veganiks. Päevapealt.

Janika, 30

Lõpetage ükskord see vegani-jura ära! See tähendab, kui keegi tahab olla vegan, siis palun, mina ei keela. Kuid palun jäägu samal ajal normaalseks, mitte ärgu hakaku käima nagu usutunnistaja ukselt uksele ja kuulutama maailmalõppu. Paar tutvust on selle nahka läinud ja mul on siiralt kahju. Nad olid normaalsed inimesed … Kuni ühel hetkel hakkasid seletama, kui valesti ma elan ja olen mõrvar ehk teisisõnu süüdi kõigis maailma probleemides. Edu neile.

Mare, 47

Mu tütre sõbranna on vegan, ise alles 16. Ma ei saa tegelikult aru, kuidas vanemad lubavad enda lastel eksperimenteerida. Kui oled täiskasvanu, tee enda eluga, mis tahad. Aga laps võib oma tervise nässu keerata. Olen kuulnud, et tihtipeale areneb sellest välja ortoreksia. Ja mulle tundub juba praegu, et see sõbranna näljutab end. Jah, „sööb“ küll, aga mida? Ainult rohelist salatit, millele lisab veidi tomatit-kurki. Koolilõuna ei tule kõne allagi! Näeb ka väga nääpsuke välja … Loodetavasti ei lähe asi hullemaks.

Silvi, 53

Aah, veganlus! See on ju naljanumber. Muidugi peab sööma juurikaid ja puuvilju, aga organism vajab liha. Mis veel hullem — veganid arvavad, et ka nende kassid-koerad tahavad vaid rohust toituda. No andke armu! Jah, loomulikult soovib sinu kiisu, armas vegan, ainult kikerherneid närida. See teeb ta tuju hetkega heaks ja ta ei saa aru, kuidas on siiani selleta hakkama saanud.

Tahad teada, mida arvavad sellest mehed? Vastused leiad SIIT!