Kui sa vaatad joogieelistusi, siis kas need on hooajalised (suviti õlu, talviti kanged joogid?)

Ütleks, et see on täpselt nagu toitumisegagi. Suvel kergemad toitumisviisid, kus juuakse ka kergemaid alkohole - valge vein, mull, siider või heledad ale- ja lager-õlled. Talvel aga rammusad praed, kus läheb rohkem punast veini, kangemad tumedad õlled ja puhtad spirit-id, sealhulgas ka aperatiivid ja digestiivid. Kokteili eelistus suvel jahutav ning talvel sooja andev.

Nimeta paar huvitavat ja trendivat retsepti

Käsi südamel, et mulle pole kunagi coca-cola maitsenud, kuid Fever-Tree Madagascan Cola koos Hennesy VS'i ja laimimahlaga töötab üllatavalt hästi! Inimesed vahel krimpsutavad nägu soovituse peale, kuid kui on ära proovinud siis on teist meelt. Kodustes tingimustes väga lihtne valmistada. Teine kombo, mida tasub kindlasti proovida on vaarika mojito VS konjakiga.

Hennessy VS x Fever-Tree Madagascan Cola ehk Hennessy Revolution
4cl Hennessy VS
1pdl (200ml) Fever-Tree Madagascan Cola
2cl värsket laimimahla

Hennessy Raspberry Mojito
5cl Hennessy VS
3/4 laimi
peotäis münti
2bsp muscovado heledat suhkrut
8 vaarikat
gaseeritud vett

Kui tihti soovitakse sulle jooki välja teha? Kui tihti oled sa kliendiga koos klaasi tõstnud?

Eks seda tuleb ikka ette. Kunagi kui mõistust veel nii palju peas polnud sai seda ka tehtud, kuigi ka siis ikka mõistuse piires. Täna leian, et see pole eetiline.

Mis on baarmani töö juures meeldivaim ja mis raskeim osa?

Eks ikka kliendid. Meeldivad kliendid hoiavad meeleolu üleval ja ka atmosfääri positiivsena. Ülejoonud klientidega jälle rohkem muresid. Kes jääb korduvalt magama kusagil, kes lärmakas ja segab sellega teisi, kes ei taha mõista miks talle rohkem alkoholi ei müüda, kes ei mäleta oma pin-koodi jne

Mis on põhilised vigastused, millega barman silmitsi on?

Väiksemad näppu lõikamised on üsna tavalised. Õnneks juhtumeid, kus klaasi poleerimisel see käte vahel katki läheb, on harva. Kuid nii mina kui mu kolleegid on selle tõttu öösel EMOs käsi õmblemas käinud. Lisaks klaasidele tuleb väga ettevaatlik olla elektrilise lihalõikuriga. Hiljuti suutsin kokteilikaunistusi tehes kätte lõigata. 


Kui baarmen teeb pudeliga trikke ja see maha kukub, kes maksab?

Kahjud jääks tema kanda, sest see on baarmeni enda võetud risk. Ma ei usu, et ükski baariomanik kiidaks heaks talle kuuluva varaga mängimise.

Kui helded jootraha jätjad eestlased on?
On kliente, kes jätavad tippi harjumusest ja alati. Enamik ikkagi jätab tipi hea teeninduse eest. Ehk kõik sõltub peamiselt sinust endast, kuidas sa selle välja teenid.

Napsised naised teevad ettepanekuid?

Eks on ikka Soome memmesid, kes ei tule Eestisse vaid odava alkoholi pärast. Siiamaani olen suutnud kiusatusest hoiduda.

Mis on eelduseks, et saada heaks barmeniks?

Kindlasti toodete tundmine, suhtlemisoskus ja hea huumorisoon tuleb kasuks. Teenindusvõtete ja -psühholoogia tundmine. Tahe teha seda tööd ja arendada end sel alal.

Mis lausetega eestlased baaris naisi sebivad?

Pole eriti kõrva jäänud. On küll üks ammune juhtum, mis jääb mulle vist elu lõpuni meelde. Leti ääres istub naine kellele läheneb meesterahvas ja ütleb "Mul on kärbes tätoveeritud peenise peale. Kui sa praegu minuga peldikusse tuled, siis ma võin näidata, kuidas ta tiivad laiali ajab?" Mina purskasin südamest naerma. Naine jäi esmalt väga kohmetuks, kuid hiljem nägin neid eemal veel pikalt vestlemas.