Piknik metsas. Kas Turistieine ja vesised makaronid või eine, mis teeb restoranidele silmad ette?
Hele-Mai Alamaa ja Merle Liivak on aga võtnud endale südameasjaks tutvustada meile, et piknikutoit ja metsaköök võib pakkuda äärmiselt mõnusaid maitseelamusi, mis ka restoranitoidule silmad ette teevad. Koos metsas või rannas priimusel või lõkkel süüa tehes lendab aeg nii kiiresti, et enne kui arugi saate, olete vabas õhus veetnud mõnusad mitu tundi, millest jäävad kustumatud emotsioonid ja mälestused.
Meie kohtusime naistega sel nädalal Pikakari rannas, et saada nädalavahetuse piknikuks mõned mõnusad retseptid ja näpunäited. Valmistatud sai chilli con carne, kuum vürtsi tee, praetud noored põdrakanepivõrsed. Kodus olid nad valmis teinud kitsejuustukäkid.
Keele viis alla. Ja inspiratsiooni sai kuhjaga. Inspiratsiooni saamiseks jälgige metsaköögi Facebooki lehte ja kui soovite kaasa aidata sellele, et retseptid ka raamatukaante vahele saaksid, siis andke projektile Hooandjas hoogu.
Pikemat lugu piknikust ja toiduvalmistamisest vaata videost.
Retseptid:
Kuum vürtsitee
tee kodus karbike valmis, sega asjad kokku.
Peotäis musta teed
Paar kaneelikoort
10 kardemonikupart
näpuotsaga musta pipra teri
serveerimiseks mett ja piima
Keeda pisut kõike koos
Karaskikäkid, (muffinid) kitsejuustu ja köömnetega
2,5 dl keefiri või petti
1 muna
0,5 tl soola
1 tl vedelat mett
2 sl sulatatud võid
1 tl köömneid
2,5 dl odrajahu
1,5 dl nisujahu
0,5 soodat
100 g pehmemat kitsejuustu
Sega keefir, muna, sool ja mesi ühtlaseks. Lisa juba omavahel segatud jahud ja sooda. Sega ühtlaseks taignaks.
Kitsejuustu võib samuti ühtlaseks segada aga mulle meeldib rohkem murendada ta tükkideks ja hästi ettevaatlikult taignaga segi keerata. Siis jäävad tükid hiljem terved.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 30 minutit, proovi tikuga.
Mõnus, mõnus, säilib hea mitu päeva, võib lõkke peal soojaks lasta ja süüa võikilluga vürtsitee kõrvale.
Chilli con carne, metsa variant
400 g veise hakkliha
1 suur sibul
3 küüslauguküünt
tsillihelbeid, või värske kaunake
paprikapulbrit
vürtsköömned
soola/pipart
purk purustatud tomateid
purk korserveeritud ube
purk kikerherneid
rohelist kui on
praadimiseks võid
serveerimiseks lavashi
sobib ka riis
mulle meeldib ka keedukartuliga väga, aga siis sa juba vajad teist potti. Suurde potti saab väikesed värsked kartulid ka lisada muidugi
Noored põdrakanepi võrsed, erimõnus snäkk.
Ainult noored varred kevadel, ja alumine ots lõika ära, see on puitunud. Lahke tükk võid pannile ja voila. Head kvaliteetset soola ka. Tõesti mõnus. Krõbedad lehekesed ja hõrk varreosa. Mõnna. Niikauaks näkitseda kui päristoit valma.