Kreveti-suvikõrvitsanuudliroog
Kogus kahele

2 väiksemat suvikõrvitsat
3 sl Maggi Asia Sauce magusat tšillikastet
3 sl sojakastet
1 tl seesamiõli
300 g tiigerkreveti sabasid, toorena ja koorituna
oliiviõli
värsket koriandrit

Töötle suvikõrvits peenikesteks ribadeks. Puista peale veidi soola ja jäta paarikümneks minutiks seisma. Kurna sõelal, et eraldunud mahl ära nõrutada. Kuivata majapidamispaberiga kuivemaks.

Sega omavahel magus tšillikaste, sojakaste ja seesamiõli. Jaga saadud segu pooleks. Tõsta poole kastme sisse krevetid, sega läbi ja jäta kümnekonnaks minutiks marineerima.

Kuumuta pannil veidi oliiviõli ja prae õlis krevette mõlemalt poolt minut-paar, kuni need on küpsed. Ära üle küpseta! Tõsta krevetid pannilt.

Alanda veidi kuumust, lisa siis pannile suvikõrvitsanuudlid ja kuumuta umbes minuti jooksul läbi. Vala peale ülejäänud kaste ja kuumuta veel umbes minut. Kui tahad veidi krõbedamat tulemust, võid küpsetamise aega pikendada. Tõsta pannile krevetid tagasi, sega läbi ja tõsta siis taldrikule.

Puista peale värsket koriandrit ja serveeri kohe.

Selle ja teised põnevad retseptid leiad SIIT!