21.06.2017, 12:00
Jaanipäevale vastu! Kostita külalisi kreekapärase kartulisalatiga
FOTO:
Kartul on Eesti oma supertoit — nüüd on viimane aeg valmistada sellest väikese vimkaga salat. Väärt retsepti jagab värske Eesti Naine.
Vaja läheb:
Kogus neljale
800 g värskeid kartuleid
200 g fetajuustu
2 dl Kalamata oliive
2 sl väikseid kappareid
2 väikest värsket kurki
10 kirsstomatit
Salatikaste:
3 sl oliiviõli
2 sl valge veini äädikat
2 tl kuivatatud punet
soola, pipart
Pese värsked kartulid, kaabi puhtaks ja keeda soolaga maistestatud vees pehmeks. Lase veidi jahtuda, viiluta. Sega kastmeained ja kalla kartulile.
Pudista feta ning lisa koos oliivide ja kapparitega kartulitele. Siiamaani võid salati varem valmis teha ja jagedas hoida. Vahetult enne serveerimist viiluta kurk, poolita kirsstomatid. Sega salatisse, maitsesta soola-pipraga.
Selle ja teised põnevad retseptid leiad värskest Eesti Naisest!