RETSEPT: Forellitartar mädarõikakreemi ja röstleivaga, taevarestorani moodi
15.-21. juulil külastab taas Eestit taevarestoran Dinner in the Sky. Sel aastal keskendutakse Eesti saarte maitsetele ning külalistel on võimalik 50 meetri kõrgusel taevalaotuses proovida Hiiumaa Ungru Resto ja Prangli Saare-resto roogasid.
Meil veab, sest Hiiumaa Ungru Resto peakokk Andres Talvari jagab Naisteka lugejatega oma restorani menüüs olevat forellitartari retsepti. Saad ise järele proovida!
Forellitartar mädarõikakreemi ja röstleivaga
Tartar:
- 200-300g supervärsket forellifileed, puhastatud, peenelt tükeldatud
- 40-50g peenelt hakitud šalottsibulat
- mõnus punt tilli, peenelt hakitud
- 1spl Dijoni sinepit
- 1spl mett
- mõni spl oliiviõli
- sool, pipar
Rõikakreem:
- 3spl Felix Special mädarõigast
- 100g toorjuustu
- sool, pipar
Lisaks:
- Kuivanud leivakäärud
- Värsket soolakurki
- Aedsalatit, idusid
Sega kõik tartari komponendid kokku ja lase maitsestuda.
Kuivanud leivakäärud rösti veidi ahjus ja purusta köögikombainis peeneks jahuks.
Sega rõikakreemi komponendid kokku.
Serveeri forellitartar rõikakreemiga ning puista peale röstleivapuru ning lisa maitse järgi salatilehti, värsket soolakurki ja head oliiviõli.
Head isu!