„Jahti“ peab pidama mees

Vananenud arvamus

Statistika ei hellita endiselt naisi: 10 tüdruku kohta tuleb ikka veel 9 poissi, kelledest vähemalt üks ei eelista mitte tüdrukuid. Nii mõnigi paar pooldab vabu suhteid. Sellise karmi konkurentsiga on nagu sõjas, kus kõik vahendid on lubatud. Isegi naiste initsiatiiv.

Kaasaegne arvamus

Kui mees meeldib, ära lase tal põgeneda! Kui naine ilmutab initsiatiivi, laikides mehe fotot ning kutsudes teda kohvile, tekib risk, et ta tutvub oma ihaldatud objektiga vägagi põhjalikult. Talle saab selgeks, kas too on ikka tema vääriline. Ent seega jääb mees ilma võimalusest naisest kinni haarata ja temasse kõrvuni armuda. Läheb päris palju aega, enne kui meisse kinnistunud instinktid vananevad. Unistame ikka veel kohtumisest mammutikütiga ning mehed tahavad endiselt jahti juhtida.

Abielumehed on tabu

Vananenud arvamus

Naiste konkurentsist oli juba ülalpool juttu. Keegi ohkab nüüd: sellistes praktiliselt erakorralistes olukordades ei saa mõelda moraali peale.

Kaasaegne arvamus

Kui nüüd rahulikult järele mõelda, mis sellisest suhtest saada võib. Armsam piinleb valiku ees, tuttavad mõistavad hukka, usk võõra abielu lagunemisse sulab kokku… Suhted abielumehega on alati katsumus enesehinnangule, südametunnistusele ja kannatlikkusele. Ning ka karmale on see kahjulik.

Ilma isikliku suhtlemiseta ei ole olemas „keemiat“

Vananenud arvamus

Tänu tehnika arenemisele — videokõned, sõnumid jms — võivad olude sunnil lahus olevad armunud omavahel suurepäraselt suhelda. Sotsiaalvõrgustikud loovad illusiooni partneri pidevast kohalolust. Ja mis seal üldse rääkida! On ju sageli näha paare, kes istudes ühise laua taga suhtlevad teineteisega nutitelefonide kaudu...

Kaasaegne arvamus

Mitte miski ei asenda armsa inimese kallistusi, lõhna, südamelööke ja suudlusi. Ja miks peakski? Tehnoloogia mõeldi välja selleks, et suhelda võiksid inimesed, kellel on mugavam jääda just sinna, kus nad parasjagu on. Armastus tähendab aga, et “mugavam“ ei ole sõna „õnnelikum“ sünonüüm.

Ei mingit seksi esimesel kohtumisel

Vananenud arvamus

Õppida üksteist enne voodisse heitmist hästi tundma, näib liiga kaua aega võtvat ning ega aega polegi ju. Vabameelsemad rivaalid võivad kavaleri endale tõmmata.

Kaasaegne arvamus

Ent stereotüüp elab ikka veel nii naiste kui ka meeste peades: mõningaid tüdrukuid emadele lihtsalt ei tutvustata. Kui naine on kohe lähedusega nõus, siis tekib küsimus, kas ta ei käitu nii ka teiste meestega? Mees võib ju arvata, et ta on lihtsalt niivõrd vastupandamatu. Kuid siis selgub, et jahti polegi tarvis pidada … Loe veel kord läbi loo algus.

Tee mehe südame juurde viib läbi kõhu

Vananenud arvamus

Näljast hoidumise variante on tänapäeval nii palju, et tekib täiesti õigustatud küsimus: milleks siis süüa teha? Võib süüa kohvikus, osta kiirtoitu, tellida söögipoolis koju… Mehed ei ole ju ometi nii primitiivsed, et armuda naise oskusesse maitsvat süüa teha.

Kaasaegne arvamus

Ega nad ei armugi oskusesse süüa teha, vaid valmidusse rahuldada nende vajadusi emotsionaalse toe, tähelepanu ja ka söögi järele. Sajanditega kinnistunud tõde teest mehe südame juurde on jõus ka tänapäeval.

Mees peab tegema kingitusi ja korraldama üllatusi

Vananenud arvamus

Meie parim kingitus on mees ise. Ning kogu see vananenud romantiline atribuutika tekitab lihtsalt pettumust. Mõelda vaid! Võime ise oma kapriiside eest raha maksta. Ning ka naela lööme seina ja pirnigi vahetame ise ära.

Kaasaegne arvamus

Nii ei tunne mees enam ka soolist diskrimineerimist. Hurraa! Ja pole tarvis enam vaeva näha kingituste otsimisega ega ei pea ka nuputama, kuhu kallim pidulikule õhtusöögile viia. Küll ta ise kõik selgeks teeb. Internet annab nõu, kuhu minna ja kus on allahindlused. Mida aga peale hakata sooviga üllatada ja rõõmu valmistada? Võib-olla tuleks tähelepanuavaldused ümber adresseerida sellele, kes need rõõmuga vastu võtab…

Ning kui mehel ei teki enam tahtmist kallima jaoks teha olgu või mikroskoopilist kangelastegu, siis kas ta on seejärel ikka veel võimeline tõelist kangelastegu sooritama — võtma eluasemelaenu ja vahetama mähkmeid?

Allikas: Dobrõje Sovetõ