Sellele küsimusele hakkasin ma mõtlema kui olin veendunult meie kümnendaks pulma-aastapäevaks broneerimas romantilist tuba ühes mõisahotellis. Loomulikult oleks sinna juurde kuulnud vahuvein ja õhtusöök küünlavalgel. Teiste sõnadega olin ma tegemas klassikalist valikut aastapäeva tähistamiseks. Aga kas see oleks ka, mida minu abikaasa tegelikult ootaks? Või oleks see olnud midagi sellist, mida mina oleksin soovinud? Ja miks peaksime me pulma-aastapäeva tähistama nii nagu mina tahan?

Üheksa aastat on pulma-aastapäeva tähistamine meie peres tähendanud lilli, romantilisi õhtusööke, vahuveini ja küünlavalgust, sest see on mulle oluline. Nüüd tekkis mul mõte vahelduseks oma soovid tahaplaanile jätta ning üllatada meest ühe toreda koduse peoga. Üllatuspidu ei ole ma oma elus kunagi korraldanud ja kuigi mul õnnestus oma plaane mehe eest päris hästi varjata, sai mees siiski aru, et midagi on toimumas. Ei olnud loogiline, et ma kohe kuidagi ei taha aastapäeva tähistada ning tahan vaid kodus olla ilma ühegi plaanita. Nii rääkisin ma talle välja, et olen meile mõned külalised kutsunud, aga kui te arvate, et üllatusmoment oli sellega rikutud, siis te eksite.

Mu abikaasa ei osanud aimatagi, et kui ütlesin talle, et pangu vaim saunapeoks valmis, siis ma ei teinudki nalja. Ma tean, et minu abikaasa suurim soov on oma saun ja kuna meie kodus sauna ei ole, siis vähemalt üheks nädalavahetuseks sain ma talle sauna kinkida. Oleks te mu abikaasa nägu näinud kui ta avastas, et meil on koduhoovi tekkinud täielik saunamaailm!

Foto: Silver Häelm

Saunapeo korraldamisel oli vaid üks miinus. Ma ei näinud pea terve õhtu jooksul oma abikaasat, sest inimene, kes on kümme aastat unistanud sellest, et saab koduhoovis sõpradega saunaõlut nautida, ei tahtnud kuidagi saunast ja kümblustünnist välja tulla. Isegi vihmane ilm ei heidutanud. Oligi õige saunailm nagu mehed ise väitsid.

Foto:Silver Häelm

Õhtu lõpetuseks oli mul abikaasale veel üks üllatus varuks. Ta arvas, et saunapidu oligi minu kingitus talle, kuid mul oli veel üks väike üllatus varuks. Ta oli pikka aega rääkinud puidust käekellast ja samal ajal kui ma jälgede segamiseks kella maha tegin, olin ma selle juba pulma-aastapäeva kingiks tegelikult ära tellinud.

Romantika ei pea tähendama vaid kallist mõisapuhkust ning küünlavalgust, teinekord on just kõige lihtsamad lahendused need, mis südamesse lähevad.

Rohkem fotosid: Estonian With A Backpack