RETSEPT | Uue nädala alguseks sobib ideaalselt üks kirju-mirju kitsejuustu-peedigalett
Kuuele kuni kaheksale
Valmistusaeg: 20 minutit + 20 minutit külmas + 20-25 minutit ahjus
Tainas:
2 dl Veski Mati täisterakaerajahu + 1 dl Veski Mati eriti head nisujahu + 0,5 dl rullimiseks
1 tl küpsetuspulbrit 0,5 dl õli
3 sl hapukoort
1 muna
0,5 tl soola
Kate:
3 väikest peeti, soovitatavalt eri värvi
1 sl oliiviõli
150 g pehmet kitsejuustu 2 tl kuivatatud tüümiani määrimiseks muna
Serveerimiseks:
2 sl palsamikreemi
2–3 sl seedermänniseemneid
Sega küpsetuspulber jahude ja soolaga, lisa õli, hapukoor ja muna. Sega ühtlaseks tainaks. Puista vajadusel peale veel väheke jahu ja vormi palliks, pane kilekotti ja tõsta 20 minutiks külma.
Samal ajal koori ja viiluta peedid õhukeselt ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale oliiviõli ja maitsesta 1 tl tüümianiga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 5 minutit.
Rulli lisajahu abil tainast küpsetuspaberi peal umbes 25 cm läbimõõduga ketas. Määri peale kitsejuust, jättes äärtest umbes 3 cm tühjaks, ja puista üle tüümianiga. Laota juustule ahjus küpsenud peediviilud, kas mitmes kihis või teisi peediviile osaliselt kattes. Keera tainaääred peetidele osaliselt peale ja määri ääred lahtiklopitud munaga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20–25 minutit.
Rösti kuival pannil kergelt seedermänni seemned. Nirista pirukale palsamikreem ja puista üle röstitud seemnetega.
Retsept pärineb Lia Virkuse, Pille Endeni ja Tiina Lebase uuest retseptiraamatust “Meie pirukad. Küpsetised eri jahudega”.