RETSEPT | Kalkunirulaad, mis sobib nii külmaks eelroaks kui suupisteks
Kuuele kuni kaheksale
Valmistamisaeg: 1 tund
u 900 g Rannamõisa jahutatud kalkunirinnaliha (1 pakk)
soola
2 sl võid
0,5 dl puljongit
Täidis:
175 g rukkileiba
100 g peekonit
1 varsselleri vars
1 väiksem sibul
1 küüslauguküüs
2 sl hakitud tüümiani
2 sl metspähkleid (röstitud)
1 dl puljongit
soola, pipart
Lõika rinnafilee pooleks, kuid ära liha täiesti läbi lõika. Seejärel tambi toidukile vahel filee lihahaamriga õhukeseks. Maitsesta liha soolaga. Täidise valmistamiseks rösti rukkileivaviile kergelt. Seejärel murenda leib kaussi ning vala juurde puljong. Lõika peekon, varsseller, sibul ja küüslauguküüs väikesteks tükkideks. Prae pannil esmalt peekonit minuti jagu ning seejärel lisa pannile varsseller, sibul, küüslauguküüs ja tüümian. Küpseta seni, kuni sibul on klaasjas ning seejärel lisa segu kaussi leivale seltsiks. Sega kõik korralikult läbi ühtlaseks massiks. Kõige viimasena lisa hakitud metspähklid ning maitsesta soola, pipraga. Laota valmistatud täidis rinnalihale, jättes ääred 1 cm ulatuses vabaks. Seejärel keera liha pikemast küljest rulli, raputa peale pisut soola. Kinnita rull lihanööriga, et küpsedes roog ilusti koos püsiks.
Aseta kalkunirull ahjuvormi, määri see pealt kokku võiga ning vala vormi puljong. Küpseta liha ahjus 175 kraadi juures 40-50 minutit. Seejärel lase roal jahtuda! Sobib hästi serveerimiseks näiteks pohla- või jõhvikamoosiga.
Retsept ja foto: Ragne Värk, linnuliha.ee, kokkama.ee