Kas su kallim ajab sind pidevalt närvi? Sa ei naera enam nii tihti, ei viitsi seksida ega hooli, kui ta tundub olevat õnnetu? Enne, kui suhtenõustaja või advokaadi poole pöördute, vaadake hoopis üle oma unegraafik.

Vähene uni on otseselt seotud vähi, diabeedi, südamehaiguste, ülekaalulisuse ja enneaegse surma riskiga, aga nüüd selgus, et see mängib rolli ka halvenenud suhete puhul. Kuna rohkem kui kolmandik meist uinub öösiti vaid kuueks tunniks (soovitatav oleks 7-9 tundi), ei tohiks me üllatuda, kui meie armuelu selle all kannatab.

Lahendus?

Ohio osariigi ülikooli poolt 43 paari seas läbi viidud uuringust selgus, et need paarid, kes magasid öö jooksul vähem kui seitse tundi, vaidlesid omavahel rohkem. Kui vähemalt üks osapool suhtes magas oma unetunnid korralikult täis, möödusid tülid siiski enamasti leppimisega. Eelnevad uuringud on ka näidanud, et kui just mees magab öö jooksul liiga vähe, tõusis kohe ka tõenäosus, et sellele järgneb tüli.

See on ju kõik tegelikult väga loogiline, sest sa tead ju ise ka, et kui magad vähe ja oled väsinud, katkeb su kannatus kiiremini ja sa ei suuda ka väga keskenduda ega normaalselt otsuseid vastu võtta. Huumorimeelt on igas suhtes vaja, aga see on üks esimesi asju, mis kipub kaduma, kui oled surmväsinud.

Seega, kuigi pikk ööuni ei pruugi teievahelisi suuri probleeme lahendada, siis ta kindlasti hoolitseb selle eest, et te ei hakkaks omavahel tühja asja pärast näägutama.