Esindaja selgitas konverentsil oma igapäevatööd, mille eesmärk on leida ja aidata inimkaubanduse ohvreid, pakkudes nõustamist, tervisekontrolli, vahendeid ja püüdes neid pikkamööda sellest olukorrast välja tuua. Seksuaalselt ekspluateeritud naisi otsitakse peamiselt teenusepakkujate kuulutuste kaudu, aga Eluliini esindaja sõnul on nende töötajatel seksuaalteenuseid pakkuma sunnitud nooremate naistega üha raskem ühendust saada, sest nooremad inimesed kolivad internetti.

Sotsiaalmeedias pakutakse ohvrile raha. Sageli on mängus pidude, kingituste ja narkootikumidega ahvatlemine ning siis juba väide, et kogu selle lõbu eest ollakse sponsorile võlgu ning nüüd tuleb mingil moel oma võlad tasuda. Esindaja toonitab, kui kui keegi saab sotsiaalmeedia kaudu sponsorlusepakkumise, siis peaks ta sellest kindlasti teatama vähemalt veebipolitseinikule!

Seksuaalkuritegevuses on ka suurenenud tuttavate roll, sest tänu politsei tõhusale tööle on suurem osa bordelle suletud ning jäänud on vaid mõned intiimteenuseid pakkuvad saunad ja massaažisalongid

Prostitutsioonist väljunud või väljumas olevatele naistele on väga oluline tööhõiveküsimus, sest haridustase ja stabiilse tööharjumuse puudumine vähendavad võimalust ametlikult tööle saada. Õnneks on seadusemuudatusi vastu viidud ja ellu viidud, mis aitavad kaasa sellele, et üha vähem inimesi satuksid seksuaalse ekspluatsiooni ohvriteks.

MTÜ Eluliiniga saab ühendust kl 19- 07 numbritelt 655 8088 ja 655 5688 (venekeelne teenindus).

12. aprillil toimus Tartu Loodusmajas teine Eesti Sotsiaalt öö Üliõpilaste Seltsi korraldatud sotsiaaltöö konverents, pealkirjaga „6 ettekannet ühiskonna pahupoolelt”. Teemad puudutasid ühiskonna tabuteemasid: prostitutsiooni ja inimkaubandust, narkomaaniat ja rehabilitatsiooni.