Siin on mõned restoranides töötavate inimeste kogemuslood:

“Kui sa toidad mind valge veiniga, suren ma ära.”

“Üks naine ja tema abikaasa sisenesid restorani ja enne istumist teatasid nad, et naine on surmavalt allergiline valge veini vastu. Seega jooksin nagu pöörane ringi ja kontrollisin korduvalt ega üheski retseptis ei leidu valget veini. Tema abikaasa tellis peakoka lemmiku ja hoiatasin naist, et ta ei prooviks seda, sest selles olev kaste on valmistatud valge veiniga ja sooviksin, et ta ikka ellu jääks. Toon siis nende toidud lauda ja esimese asjana ampsab naine suure kahvlitäie oma abikaasa taldrikust öeldes mulle: “Üks amps mind ei tapa.“”

“Me ei plaaninud jõulupühadel restorani avada.”

“Kord puutusin kokku väga ebaviisaka naisega, kes nõudis lauda jõulupühadel. Kuna oleme väike pererestoran, ei plaaninud me jõuludel uksi avada. Seega ta karjus meile järsult: “Mida te siis eeldate, et ma küpsetaksin toidu ISE?” ja jooksis välja lüües ukse pauguga kinni, mille tagajärjel kukkus ka potilill riiulilt alla.”

“Nad mõlemad totaalselt ignoreerisid mind.”

“Küsisin ühes lauas istuvatelt inimestelt, kes olid just söömisega lõpetanud, väga selgelt, kas nad on lõpetanud ja võin nende taldrikud ära viia ning nad ignoreerisid mind täielikult. Kuna taldrikutel polnud mitte midagi enam alles, hakkasin neid ära võtma, kui mees mu kätt laksas ja kõrgendatud häälega teatas: “Ma pole veel lõpetanud!”

“Tüüp oli täiega vihane.”

“Kui käisin veel keskkoolis, töötasin ühes lähedalasuvas restoranis. See oli vist mu teine päev teenindajana, kui üks mees oma perekonnaga tellisid kastmeta burgerid. Tegin aga tellimust üles kirjutades algajale omase vea ja lisasin sinna ka kastme, mille peale tüüp täiega vihastas ja tegi nii kurja nägu, et see on mul ka 13 aastat hiljem meeles. Seejärel ta viskas lauda toodud burgeri mulle vastu rinda ja kõndis restoranist välja.”

“Üks vanem meesterahvas…”

“Üks vanem meesterahvas tuli minu kõrvale, kui ma üht lauda teenindasin ja kuivatas oma käed mu käe vastu, sest tualetis polnud salvrätikuid.”

“Ta otsis mu Facebookist üles ja kirjutas mu vanematele.”

“Möödunud jõuludel teenindasin üht vanemat meesterahvast, kes tuli just kõige kiiremal ajal. Kokad olid tema tellimuse segamini ajanud ja mina ei pannud seda ka tähele. Ta pahandas minuga paljude inimeste ees, kaebas mu ülemusele ja see oli kõigest algus. Ta otsis mu ka Facebookist üles ja kirjutas mu vanematele, kui suur viga ma olen.”

“Nad jätsid 50 senti tippi.”

“Suur grupp inimesi tuli pühapäeval restorani, tellisid lõputult eelroogasid, käsutasid teenindajaid ja küsisid ekstra sidruneid ning lahkusid alles mitu tundi hiljem. Lõpuks jätsid nad meile ainult 50 senti tippi.”

“See pole võimalik.”

“Üks meesterahvas tuli üksi ja nipsutas mulle, et mu tähelepanu püüda. Enne, kui ma üldse jõudsin midagi öelda, ütles ta: “Koola. Viilu sidruniga.” Töötasin väikeses kohvikus ja me ei pakkunud karastusjooke. Tuli välja, et ta eeldas, et ma läheksin kõrval olevasse poodi ja ostaksin talle koolat ning siis serveeriksin seda talle. Vabandasin ja ütlesin, et selline asi pole lihtsalt võimalik, mille peale ta haaras ühe teetassi ja viskas selle põrandale puruks.”

“Lapsel polnud pükse jalas, ainult mähkmed.”

“See oli üks mu õhtu esimesi laudasid. Viieliikmeline perekond — ema, isa, kaks poega ja pisike 2-3aastane tüdruk, kellel oli seljas ainult räpane t-särk ja mähkmed. Kui viisin lauda jooke, läksin tüdruku toolist mööda ja märkasin, et ta käeke oli mähkme sees. Järgmisena võttis ta sealt peotäie kakat ja viskas selle põrandale, kus juba oli veel suurem junn käetud salvrätikuga. Pöördusin vanemate poole ja ütlesin: “Oih, teie tütrel on pisike probleem.” Ema vastas: “Jah, ma tean, ma ju katsin selle juba salvrätikesega.”

“Ta läks vihasemaks iga korraga, mil ma temast möödusin.”

“Üks isa oli päris palju joonud ja silmnähtavalt juba purjakil. Ta muutus iga korraga vihasemaks, kui ma temast möödusin. Kui nende laud ootas magustoite, otsustas ta, et hea idee oleks püsti tõusta ja mind terve oma klaasitäie õllega üle valada. Ma viisin just kõrvallauda sööke.”

Hea lugeja, ehk on ka sinul rääkida mõni uskumatu lugu enda teenindajakarjäärist? Kirjuta meile naistekas@delfi.ee ja jagame seda ka teistega!

Allikas: INSIDER