Näiteks, kas teadsid, et kui su lähedane sõber või perekonnaliige lahutab, on tõenäosus, et sinu abieluga sama juhtub, lausa 75% kõrgem (ja 33% kõrgem, kui tegemist on sõbra sõbraga). Kalifornia ülikooli professor dr Bella DePaulo selgitab, miks see nii juhtuda võib.

1. Hakkad mõtlema asjadele, millest oled pidanud loobuma

Kõik, kes on suhtes, teavad, et see nõuab vaeva ja kompromisse, aga õige inimese nimel on see seda väärt. Aga kui näed, et su sõbranna kolis teise riiki mehe nimel, kes ta kohe maha jättis, võid hakata muretsema, et ega sina pole millestki väga olulisest suhte nimel loobunud. Kuigi see on täiesti normaalne, ei tähenda see veel seda, et peaksid oma suhte lõpetama. Kasuta seda hoopis millekski kasulikuks nagu näiteks, mõtle välja, mida saaksid enda elus paremaks muuta.

2. Mõistad, et loobusid ägedatest sõpradest keskpärase suhte nimel

Kindlasti tead ka sina inimest, kes kohtles sind sõbrannana nagu kohatäitjat kuni ta leidis selle “õige” ja nüüd sa pole teda juba ammu näinud (või siis ainult neil harvadel kordadel, kui ta kallim on hõivatud). Fakt on ka see, et suhtes olles on keeruline pidevalt kõigiga kokku saada ja abielupaaridel juhtub seda veelgi rohkem. “Meie kõige olulisemad sõprussuhted kestavad sageli kauem kui paljud armusuhted või abielud,” teab DePaulo. “Kui käitud nagu tavaks ja ignoreerid oma vallalisi sõpru, kui ise tõsises suhtes oled, võid avastada, et nad ei ole sinu jaoks enam olemas, kui su suhe puruneb.”

3. Võimalik, et igatsed vabadust, mis vallalise eluga kaasas käib

Kui kõik su sõbrannad lähevad koos välja, aga sina ei saa minna, sest lubasite kallimaga just sel õhtul romantilisele õhtusöögile minema, võid tunda, et su suhe lämmatab sind. Vallaliseelu võib suhtes olevatele kõrvaltvaatajatele väga lõbus tunduda, aga selle lahenduseks on partner, kes ei vihasta, kui sa aeg-ajalt oma sõpradega ka väljas tahad käia.

4. Tahaksid ka kellegi teisega suudelda?

Kui su sõbranna on äsja lahku läinud ja räägib sulle erinevatest kuttidest, kellega ta suhtleb ja vahel ka magab, aga sinu sekselu ei ole enam selline nagu suhte alguses, võid paratamatult pisut kade olla. “Võid hakata mõtlema, et äkki oleks tore vahelduseks paus teha,” räägib dr DePaulo. “Nii sekselust kui ka romantilisest suhtest.”

5. Mõtled, et äkki oled suhtes ainult seetõttu, et inimesed eeldavad seda

Täpselt nii nagu lahkuminekud on nakkavad, võib olla ka suhete loomine — kui kõik su parimad sõbrannad hakkavad oma poiss-sõpradega leibu ühte kappi panema, tunned paratamatult survet teha sama. Kui need sõbrannad nüüd kõik oma armsamatest lahku lähevad, võid ka sina hakata mõtlema, et äkki on see kõik olnud lihtsalt ühiskondlik surve. Siiski, mõelda läbi, miks sa päriselt suhtes oled, võib olla küll hirmutav, aga see pole tegelikult halb.

See, et su sõbrannad on nüüd vallalised, ei tähenda, et sina peaksid ka olema või et kõik mehed ongi sead, kui su sõbranna mees teda pettis. Kui sa siiski tunned, et sa ei taha selles suhtes enam olla, siis ära ole. Põhiline on, et hoiaksid oma sõpru — vallalisi või mitte — lähedal ja teed seda, mida sa teha tahad, mitte seda, mida kõik teised teevad.

Allikas: Cosmopolitan