Kassipoeg peaks sööma kassipojatoitu, täiskasvanud koer peaks sööma täiskasvanud koerte toitu, väike koer kulutab üldiselt kiiremini energiat kui suur jne. Paljud loomaomanikud aga ei tea, et toitevajaduse määramisel on oluline ka loomatõug. Ligi 50 aastat loomade uurimist ja koostööd loomaarstide ning aretajatega on aidanud Royal Caninil määratleda üle 25 erineva koera- ja kassitõu, kelle konkreetne toitevajadus sõltub tema füsioloogilistest ja käitumuslikest omapäradest.

Vaata järgmistelt lehekülgedelt, millist toitu vajab sinu lemmik!


Beagle

Sirge kandiline lõug: sirge ja kandilise keskmise pikkusega koonu ning lamedate lõugadega sobib närimiseks x-kujuline toidupalake.

Kaalu jälgimine: ahned sööjad kipuvad kaalus juurde võtma, mistõttu peab neil olema sobiva kalorsusega toit, mis aitab ideaalkaalu hoida. Toidupalakese ainulaadne kuju aeglustab söömist, kuna vajab rohkem närimist. Toit sisaldab ka spetsiaalset kiudainete kompleksi, mis aitab isu taltsutada ja annab täiskõhutunde.

Labradori retriiver

Ei mingit kugistamist: sõõrikukujuline toidupalake aitab nendel kiiretel sööjatel aeglasemalt närida.

Kaalu jälgimine: see on neil veres – labradorid armastavad süüa. Nende hea isu võib aga põhjustada kaalu kogunemise, mida aitab vältida spetsiaalse koostise ja kalorsusega toit.

Saksa lambakoer

Tugev koon: pikk ja tugev koon ning tugevad hambad. Saksa lambakoera lõugadele sobib x-kujuline spetsiaalse tekstuuri ja koostisega toidupalake, mis soodustab närimist ja parandab seedimist.

Seedesüsteemi hoidmine: Saksa lambakoertel kipub olema tundlik seedesüsteem, mille tõttu võib väljaheide olla kehva kvaliteediga. Väga hästi seeduvad valgud (L.I.P. proteiinid) ja spetsiaalne kiudainete kompleks aitavad tagada seedesüsteemi hea seisukorra.

Yorkshire’i terjer

Koonu pikkus: lühema koonu ja ühtlaselt hammustavate hammastega on mugav süüa kandilist ümarate nurkadega tekstuurset toidupalakest, mille närimine hooldab hambaid.

Karvkatte tervis: Yorkshire’i terjer on tuntud oma karvakasvu ja karva pehmuse poolest, nii et talle sobiv toit on rikastatud oomega-3-rasvhapete (EPA ja DHA), oomega-6-rasvhapete ning biotiiniga, et kasukat kaitsta.

Suupärasus: Yorkshire’i terjer on nõudliku isuga, seega peab toit olema ainulaadsete lõhnade ja maitsete kombinatsiooniga.

Maailmas on 344 teadaolevat koeratõugu*, millest viis populaarsemat on:

  1. Saksa lambakoer
  2. Labradori retriiver
  3. Chihuahua
  4. Yorkshire’i terjer
  5. Kuldne retriiver

* Fédération Cynologique Internationale (FCI)

Maine coon

Eriline suur lõug: suur ruudukujuline lõug vajab närimise soodustamiseks spetsiaalse kujuga toidupalakest.

Liigeste tervis: selle tõukasside hulgas suurima ja raskeima kassi suur keha võib talle liigeseprobleeme põhjustada. Selliste toitainete nagu rasvhapete EPA ja DPA lisamine toidule aitab liigeseid hoida.

Pärslane

Brahhütsefaalne lõug: lame ja lühike lõug tähendab, et pärslane võtab toitu keele alumise küljega. spetsiaalne mandlikujuline toidupalake on tema jaoks lihtsam haarata.

Karvapallide tekke vähendamine: pikk ja luksuslik tiheda aluskarvaga kasukas tähendab, et kass neelab karva hooldamise ajal alla palju karva. kiudainete kompleks aitab seedimist kiirendada ja karvapallide teket vähendada.

Ragdoll

Lai lõug: lai lõug vajab topaasikujulist toidupalakest, mida on lihtsam haarata ja mis soodustab närimist.

Naha ja karvkatte tervis: siidise poolpika kasuka hooldamiseks lisatakse toidule antioksüdante, vitamiine, oomega-3-rasvhappeid (EPA ja DHA) ning oomega-6-rasvhappeid.

Siiami kass

Pikk koon: sõõrikukujulist toidupalakest on siiami kassil lihtsam haarata ning korralik närimine aeglustab söömiskiirust.

Lihaste tervis: pikk, elegantne ja lihaseline keha vajab kvaliteetset valku, mida on lihtne seedida. toitu on lisatud l-karnitiini, mis kiirendab rasvade ainevahetust.

Maailmas on 63 teadaolevat kassitõugu*, millest viis populaarsemat on:

  1. Pärslane
  2. Maine coon
  3. Briti lühikarvaline
  4. Siiami kass
  5. Ragdoll

*rahvusvaheline kassiliit Tica

Jaga
Kommentaarid