1 — KUI HOOLID, SIIS KOORI!

Naha koorimine ehk naha pealt vanade rakkude eemaldamine, on kõige kiirem viis:

  • Nahatooni ühtlustamiseks
  • Jume kirgastamiseks
  • Joonte ja peente kortsukeste silumiseks
  • Naha niiskussisalduse tõstmiseks
  • Pooride sügavamaks puhastamiseks
  • Järgnevate toodete paremaks imendumiseks

Sellele protseduurile ei ole vastast! Peale naha koorimist on selline tunne, et nahk elab ja hingab ning kõik järgnevad hooldustooted on kiirema ja tõhusama mõjuga.

2 — ERINEVAD KOORIJAD, MIDA KASUTADA?

Koorimiskreemid jagunevad teradega koorijateks ja hapete ja/või ensüümidega koorijateks. 20 aastat tagasi, kui esimesed koorijad meie poelettidele jõudsid, olid need alati suurte ja karedate aprikoosikivide tükkide või polüetüleenist teradega (plastmassosad, mis on nahahooldustoodetes nüüdseks keelatud). Mäletan siiani seda kraapivat tunnet ja kestendavat nahapinda, mis peale koorimist pikaks saatma jäi. Sellest samast ajast on väga paljudel tunne, et kui koorimiskreem terasid ei sisalda, siis nahk puhtaks ja siledaks ei saagi. Sellele saab vastu vaielda, aga ilmtingimata ei pea, sest praegu kasutusel olevad terad on pehmemad ja leebemad, sageli pressitud hüdrogeenitud õlidest.

Hapete ja ensüümide maailm on väga lai ja väga põnev! Laiemalt jagunevad happed AHA- ja BHA-hapeteks. AHA- happed mõjuvad kõige paremini vananevale, kuivale ja niiskusvaesele nahale. BHA-happed rasusele, suurepoorilisele nahale, mida kipub kimbutama akne või aeg ajalt tekkivad vistrikud. Naha koorimine on väga vajalik iga nahatüübi jaoks.

3- HAPETEST LÄHEMALT JA MIDA MILLAL KASUTADA

AHA-happed ehk alfa-hüdroksühapped on puuviljades ja teistes looduslikes allikates esinevad orgaanilised karboksüülhapped, mis on populaarsed komponendid kosmeetikatoodetes. Neist enim kasutatakse glükoolhapet, vähem piim- ja sidrunhapet. Tegu on vees lahustuvate hapetega, mis toimivad naha pinnal ja sügavale ei imendu. Toime on pindmine koorimine, kollageeni ja elastiini tootmise suurendamine, naha kaitsevõimekuse tõstmine.

BHA-happeid on ainult üks ja see on õlis lahustuv salitsüülhape. Tänu sellel omadusele suudab BHA imenduda rasustesse pooridesse ja puhastada poori ennast. Äärmiselt vajalik omadus ummistunud pooride vähendamiseks ja seganaha ning rasuse naha tõhusaks hooldamiseks.

TASUB TEADA:

  • Hapetega naha koorimise järgselt PEAB kasutama SPF-faktoriga tooteid ja suvel on tark nahka õhtuti koorida.
  • Kõige enam muudab naha päikese suhtes tundlikuks glükoolhape.
  • Raseduse ja rinnaga toitmise ajal võib kasutada hapetega nahakoorijaid.
  • Ettevaatlik tasub koorijate kasutamisel olla väga tundliku naha või rosaatsea korral, võimaliku nahaärrituse tõttu.
  • Hapetega koorimine võib tekitada kerget kipitustunnet ja punetust. Sellisel puhul peske toode naha pealt maha.

4- MILLISEID AINEID KOORIJAD VEEL VÕIKSID SISALDADA?

Naha koorimine on vajalik igale nahatüübile. Eriti hästi toimib see vananemise ennetamisel ning vananemisilmingute vähendamisel, aitab vistrike teket pärssida ja nahatooni ühtlustada. Vastavalt kimbutavale murele tasub jälgida, et toode sisaldaks veel ka:

  • Looduslikke õlisid — näiteks oliivi-, jojoobi-, avokaado- või babassuõli. Õlid muudavad naha peale koorimist pehmeks ja toetavad selle loomulikku kaitsebarjääri.
  • Efektiivseid niisutajaid, mis imenduvad sügavale naha sisse ja loovad rakkude uuenemiseks hea pinnase.
  • Vetika ekstrakti. See Läänemeres leiduv tõhus mürkide ja jääkainete vähendaja lisab niiskust, silub ja pinguldab.
  • Taimset tüviraku ekstrakti või peptiide. Need on naha toonust ja elastsust toetavad efektiivsed komponendid.

5- KUI TIHTI TOHIB NAHKA KOORIDA?

See sõltub naha seisundist ja teie enda tundest. Kui te pärast puhastamist tunnete, et nahk sõrmede all on kergelt kare, ebaühtlane, liivapaberi sarnase tekstuuriga, siis soovitamegi koorimisprotseduuri ette võtta. Hapetega koorijaid kasutatakse nagu maske. Need kantakse näole ja jäetakse 3-7 minutiks mõjuma. Teradega koorijad kantakse nahale, masseeritakse ja hõõrutakse paar minutit ning pestakse seejärel maha. Kui tekib ebameeldiv kipitustunne, siis loomulikult ei pea toimeaja lõppu ootama. Toote võib alati varem nahalt eemaldada. Pärast koorimist on hea kasutada seerumit ja seejärel kreemi. Särav nahk ja ühtlane jume on tänu naha koorimisele saavutatav 24/7 ja aasta läbi.